Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου», το δώρο ζωής με δωρεά οργάνων 61χρονου, ο οποίος νοσηλευόταν στην Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, απέκτησε ουσιαστικό νόημα για τους συνανθρώπους μας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» πρόκειται για τον Ηλία Μωϋσιάδη από την Κοζάνη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία.
Το χειρουργείο, όπως αναφέρει η ανάρτηση, για τη διαδικασία λήψης νεφρών και κερατοειδών έγινε με επιτυχία από τις εξειδικευμένες χειρουργικές ομάδες της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Α.Π.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο” και της Α΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής ΑΠΘ του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.
Τα μοσχεύματα μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα μοσχευμάτων κερατοειδούς στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Η Διοίκηση του ΓΝΘ «Γεώργιος Παπανικολάου» μέσω της ανακοίνωσης εξέφρασε τη βαθιά της ευγνωμοσύνη προς την οικογένεια του δότη για την ύψιστη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης, καθώς και προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παπανικολάου:
Δώρα ζωής με δωρεά οργάνων στο ΓΝΘ «Γεώργιος Παπανικολάου» που ολοκληρώθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2026 από τη Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» υπό τον συντονισμό του Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.
Χάρη στη δωρεά οργάνων άντρα 61 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στην Β΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το δώρο της ζωής απέκτησε ουσιαστικό νόημα για συνανθρώπους μας. Το χειρουργείο ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 21 Οκτωβρίου 2026 για τη διαδικασία λήψης νεφρών και κερατοειδών από τις εξειδικευμένες χειρουργικές ομάδες της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Α.Π.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο” και της Α΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής ΑΠΘ του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.
Τα μοσχεύματα μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα μοσχευμάτων κερατοειδούς στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Για την υλοποίηση της δωρεάς συνεργάστηκαν το προσωπικό της Β΄ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του Αναισθησιολογικού Τμήματος, των Χειρουργείων, του Καρδιολογικού τμήματος, του Βρογχοσκοπικού, Ακτινολογικού, Παθολογοανατομικού, Μικροβιολογικού, Βιοχημικού, Αιματολογικού Εργαστηρίου, καθώς και του Εργαστηρίου Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας και το ΕΚΑΒ.
Η Διοίκηση του ΓΝΘ «Γεώργιος Παπανικολάου» εκφράζει τη βαθιά της ευγνωμοσύνη προς την οικογένεια του δότη για την ύψιστη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης, καθώς και προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Νικήτας Παπαδόπουλος και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια, κυρία Ανατολή Κωνσταντινίδου με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων που έχει καθιερωθεί την 1η Νοεμβρίου απευθύνει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στους συνανθρώπους μας σε λίστα αναμονής για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Πίσω από κάθε δωρεά οργάνων και κάθε μεταμόσχευση βρίσκεται το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου μας αλλά και κάθε νοσοκομείου-λήπτη της χώρας, όπου διενεργούνται οι μεταμοσχεύσεις που εργάζεται με υπευθυνότητα και σεβασμό για τον δότη, το λήπτη και τις οικογένειες τους.
Η δωρεά οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη έκφραση αλληλεγγύης και ελπίδας. Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην προώθηση και υποστήριξη αυτής της ανώτατης πράξης προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.






























