Πόση εμπιστοσύνη έχει μείνει στους πολίτες απέναντι στους πολιτικούς;
Οι αρχαίοι πρόγονοι μας ,μας έδωσαν το πολίτευμα της δημοκρατίας και εμείς ακόμα δεν αποβάλαμε τα κατάλοιπα της οθωμανικής αυτοκρατορίας (μπαξίσι, ρουσφέτι κλπ)
Δημοκρατία σημαίνει κράτος δικαίου είναι η θεμελιώδης αρχή του πολιτεύματος υπάρχει αναρωτιέμαι και απαντώ όχι. Η δικαστική εξουσία έχει την ευθύνη να ερμηνεύονται οι νόμοι και να θέτονται όρια στην αυθαίρετη άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας. Η νομοθετική εξουσία έχει την αρμοδιότητα ψήφισης των νόμων του κράτους. Η εκτελεστική εξουσία έχει την ευθύνη να εκτελεί τους νόμους όπως αυτοί ορίστηκαν από την νομοθετική εξουσία. Όταν η δικαστική εξουσία διορίζεται από την οποιαδήποτε κυβέρνηση που κυβερνά θα μπορέσει να είναι ανεξάρτητη και δικαία;
Όταν οι υπουργοί είναι ταυτόχρονα και βουλευτές και νομοθετούν ,έχουν δηλαδή δυο ιδιότητες , αυτό προσκρούει συνταγματικά στη διάκριση μεταξύ νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Ο κάθε υπουργός δεν θα πρέπει να είναι και βουλευτής για να μπορεί να ελέγχεται από την κυβέρνηση.
Η δικαστική εξουσία δεν θα πρέπει να διορίζεται από καμία κυβέρνηση αλλά μόνο από ανωτέρα στελέχη της δικαστικής εξουσίας ώστε η διαδικασία να γίνεται αξιοκρατικά. Πρέπει λοιπόν :
1) Να καταργηθεί η υπουργική-βουλευτική ασυλία.
2) Οι βουλευτές από 300 να γίνουν 160( Δημογραφικό και υπογεννητικότητα)
3) Οι βουλευτές να έχουν το δικαίωμα να εκλέγονται μόνο για 2 τετραετίες και να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη.
4) Οι βουλευτές να εκλέγουν τον Πρωθυπουργό από το κόμμα τους.
Αγαπητέ Πρωθυπουργέ κ. Μητσοτάκη αν θέλεις στις επόμενες εκλογές να πάρεις 55% αντί για ανασχηματισμό κάνε αλλαγή του Συντάγματος.
Οι Έλληνες δεν θέλουν επιδόματα θέλουν δουλειές και μισθούς ευρωπαϊκούς για να ζουν με αξιοπρέπεια. Χρειάζεται πραγματική Δημοκρατία και δικαιοσύνη.
Ευχαριστώ θερμά
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος