Η βραβευμένη παράσταση ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου (βραβείο σκηνοθεσίας ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ 2024) έρχεται για 2 μόνο παραστάσεις στην Κοζάνη στις 25 και 26 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Τέχνης – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Ώρα έναρξης το Σάββατο στις 21.00 και την Κυριακή στις 19.00.
Υπόθεση
Ο Οιδίποδας, βασιλιάς της Θήβας, αναλαμβάνει να βρει τον δολοφόνο του Λαΐου ο οποίος, σύμφωνα με τον χρησμό, είναι υπεύθυνος για τον φοβερό λοιμό που έχει πλήξει την πόλη του. Στην πορεία, ανακαλύπτει πως όχι μόνο είναι ο ίδιος ο φονέας του προηγούμενου βασιλιά της Θήβας, αλλά και ο δολοφόνος του πατέρα του και σύζυγος της μητέρας του. Έπειτα από αυτή την αποκάλυψη της τραγικής αλήθειας, η Ιοκάστη απαγχονίζεται και ο Οιδίποδας αυτοτυφλώνεται.
Ο «Οιδίπους Τύραννος» δείχνει εύστοχα την ικανότητα του ανθρώπου να διαχειρίζεται, στην πορεία των αιώνων, όλα τα δεινά που αποδόθηκαν σε πλανητική ανισορροπία ή θεϊκή τιμωρία, αλλά στην πραγματικότητα προκλήθηκαν λόγω της ανθρώπινης πλεονεξίας και ματαιοδοξίας».
Το e-ptolemeos.gr σας κληρώνει 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση (για την Κυριακή 26/10).
Για να συμμετέχετε στο διαγωνισμό στείλτε το ονοματεπώνυμο σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας γράφοντας “ΟΙΔΙΠΟΥΣ” έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/10 και ώρα 10.00 στο e-mail: ptolemeosnews@gmail.com.
Επιπλέον βήματα:


































