Το ζήτημα της συγχώνευσης των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας επανήλθε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή έγγραφο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ζητά από τον Δήμο να υποδείξει τους χώρους που θα στεγαστούν τα υπό συγχώνευση 5ο και 9ο Νηπιαγωγεία Πτολεμαΐδας.
Το έγγραφο αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις των Δημοτικών Συμβούλων τόσο της αντιπολίτευσης όσο και της συμπολίτευσης, αλλά και του Δημάρχου Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά.
Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το ζήτημα δεν είναι χωροταξικό, αλλά έχει να κάνει με την αντίθεση σύσσωμου του Δήμου με τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, με το σώμα να θεωρεί πως τίθεται ζήτημα υποβάθμισης της δημόσιας προσχολικής εκπαίδευσης, με τη δημιουργία τμημάτων μεγάλου αριθμού μαθητών.
Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση, εκφράστηκε η αντίθεση του Δ.Σ. άποψη για τον υποβιβασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου από 12θέσιο σε 10θέσιο.
«Σήμερα εμείς απαντούμε ξεκάθαρα προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ότι, κύριοι, εσείς που αποφασίσατε με τα δικά σας κριτήρια για τη συγχώνευση και σε αντίθεση με την εκπαιδευτική κοινότητα και το Δημοτικό Συμβούλιο, εσείς θέλετε να αποφασίσουμε εμείς σε ποια σχολεία θα πάνε. Εσείς ήδη αποφασίσατε. Ο Δήμος έχει την ευθύνη να συντηρήσει και να προετοιμάζει τις σχολικές αίθουσες και αυτό θα κάνει, αλλά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στη συγχώνευση και σε αυτή τη δεύτερη φάση, όπως διαφωνήσαμε και στην πρώτη φάση της συζήτησης», τόνισε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Δήμαρχος.
Η συζήτηση έληξε με αρνητική ψήφο από την πλευρά της πλειοψηφίας στο συγκεκριμένο ζήτημα και αποχή από την πλευρά της μειοψηφίας.
Γιάννα Λούσιου






























