Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Χοιρινό Λεμονάτο με Κρόκο Κοζάνης
Krokos Kozanis Recipes

Χοιρινό Λεμονάτο με Κρόκο Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email







Χοιρινό Λεμονάτο με Κρόκο

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα κομμένο σε κύβους
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ μουστάρδα σκόνη
  • 1 κ.γ. κρόκος σε σκόνη
  • 1 κ.γλ ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα μέτρια και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, γύρω-γύρω, να ροδίσει. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και αφήνουμε να γίνουν διάφανα, για 3-4 λεπτά.

Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, μέχρι να μισοσκεπαστεί το κρέας, προσθέτουμε τον κρόκο και τη μουστάρδα.

Σκεπάζουμε το κρέας και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να γίνει λουκούμι. Όταν μαλακώσει το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρύο νερό και το προσθέτουμε. Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά και να πυκνώσει.

 

Πηγή: https://safran.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Οι μουσικές επιλογές του e-ptolemeos.gr – Barrett Strong – Misery (1961)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ακολούθησε το E-PTOLEMEOS.GR και στα Google News (Verified) Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Όλες οι Ειδήσεις ΣΗΜΕΡΑ Πανελλήνιες: Η ...