Ο Αμύντας Αμυνταίου δεν πήρε τη νίκη γοήτρου απέναντι στον Βόλο και απογοήτευσε τους 500 και πλέον φιλάθλους του που βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 15 Μαρτίου 2025 στο ΔΑΚ Αμυνταίου.
Το αποτέλεσμα της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών έριξε τον Αμύντα από την 5η στην 6η θέση, χωρίς αυτό όμως να επηρεάζει την παραμονή του στην κατηγορία.
Οι παίκτες του Αμύντα πλήρωσαν ουσιαστική την κακή εμφάνιση τους στο Α ημίχρονο, κυρίως ανασταλτικά, αφού δέχτηκαν 19 τέρματα, μένοντας πίσω στο σκορ με 12-19. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε και η αδικαιολόγητη απευθείας κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Μαυροβούνιος παίκτης του Αμύντα Ντόρτε Σλούκιτς, μόλις στο 16λεπτό της συνάντησης.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο, με επι μέρους σκόρ 10-4 έφεραν στο σκορ στο 22-23 (41λεπτό) και δύο λεπτά πριν το φινάλε έφεραν εκ νέου τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (30-31), για να έρθει και πάλι το διαιτητικό δίδυμο και να καθαρίσει το παιχνίδι υπέρ του Βόλου, αποβαλόντας με απευθείας κόκκινη κάρτα και δεύτερο παίκτη του Αμύντα (Δήμος Παπαδόπουλος, υποδεικνύοντας παράλληλα το σημείο του πέναλτι, απ΄ όπου ο Βόλος πήρε προβάδισμα 2 τερμάτων (30-32). Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα ο Αμύντας δεν σκόραρε και ο Βόλος σε νεκρό χρόνο πέτυχε ένα ακόμα τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό 30-33.
Έντονα τα παράπονα των γηπεδούχων στους διαιτητές Γράψα και Κυριακού για αλλοίωση αποτελέσματος, καθώς θεωρούν εσφαλμένη την απόφαση τους να αποβάλουν με απευθείας κόκκινη τον περιφερειακό Μαυροβούνιο Ντόρτε Σλούκιτς στο 16λ του αγώνα, με αποκορύφωμα το γεγονός ότι επέτρεπαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα στο συνοδό της ομάδας Διονύση Κρατήρα να δίνει οδηγίες φτάνοντας πολλές φορές ως το σημείο γραμματείας και να γυρνά παρατεταμένα με μορφασμούς προς την εξέδρα, προκαλώντας ουκ ολίγες φορές το κοινό.
Η Διοίκηση του Αμύντα με ανακοίνωση της Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025, ευχαρίστησε δημόσια τις φίλες και τους φίλους του αθλήματος που βρέθηκαν για μια ακόμα φορά στο πλευρό της ομάδας και διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για το καλό του τμήματος.
Στην ανάπαυλα του αγώνα, με τη βοήθεια της Αντιδημάρχου Φωτεινής Τσιναρίδου, αναδείχτηκαν οι 2 τυχεροί που έλαβα ως δώρο τάμπλετ και φούτερ της ομάδας.
Διαιτητές: Γράψας – Κυριακού
5λεπτα: 3-4, 5-6, 7-9, 8-12, 10-15, 12-19 (ημίχρονο), 16-21, 18-23, 21-23, 23-24, 26-29, 30-33.
Αμύντας Αμυνταίου: (Δημ. Πασιαλής – Χρ. Φυραρίδης): Ασιανός (τφ), Ρόμπης 2, Κούστουντιτς 8, Παπαχρήστου Αλ. , Μπόνας (τφ), Κόλλιας Ζαφ. 3, Γιαννιτσόπουλος 4, Παπαδόπουλος, Πετρίδης, Κωνσταντινίδης 1, Σλούκιτς, Ιλερής 6, Παπαχρήστου Γιωργ. 6, Τζοβάρας.
Δίλεπτες αποβολές: 3, Πέναλτι: 3/3, Κόκκινες κάρτες: Ντόρντε Σλούκιτς 16λ και Δήμος Παπαδόπουλος 58λ)
Βόλος: Γκαμώτσος, Μηλιόρδος, Μετάνι 1, Χαλκιάς 2, Χιώτης 5, Μιμίκος 10, Μακρής 8, Δόκαλος 2, Ελευθεριάδης, Αντωνιάδης 5, Σουγγάρης.
Δίλεπτες αποβολές: 2, Πέναλτι:5/5