Αρχική > Παραπολιτικά > ‘’Αυλαία’’ για τον σύλλογο ‘’ΕΟΡΔΑΪΚΗ ΕΣΤΙΑ’’ Θεσσαλονίκης – Από τα Παραπολιτικά του Παλμού της Τετάρτης 19 Ιουνίου

‘’Αυλαία’’ για τον σύλλογο ‘’ΕΟΡΔΑΪΚΗ ΕΣΤΙΑ’’ Θεσσαλονίκης – Από τα Παραπολιτικά του Παλμού της Τετάρτης 19 Ιουνίου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με ιδιαίτερη θλίψη, αλλά και βαθιά συγκίνηση, πληροφορηθήκαμε την αναστολή λειτουργίας του Ιστορικού συλλόγου Πτολεμαϊτών Θεσσαλονίκης η «ΕΟΡΔΑΪΚΗ ΕΣΤΙΑ».
Ο σύλλογος συμπλήρωσε 48 χρόνια έντονης παρουσίας και προσφοράς, στα μέλη του, που διέμεναν στη Θεσσαλονίκη, και φρόντισε για την σύσφιξη σχέσεων μεταξύ τους και φυσικά με την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1971, με 23 Ιδρυτικά μέλη. Τα πρώτα 10 χρόνια, στεγάστηκε στα πασίγνωστα φροντιστήρια του συντοπίτη μας Παναγιώτη Βασιλειάδη, πρώτου προέδρου του συλλόγου.
Από το έτος 1980 έως τον Οκτώβριο του 1990, στεγαζόταν στα γραφεία του διαπρεπούς συμπατριώτη μας εργολάβου Κλεάνθη Γαβριηλίδη.
Μετά από 19 χρόνια λειτουργίας και δράσης, απέκτησε δική του στέγη, που ήταν προσφορά από το ίδρυμα του αειμνήστου Γεωργίου Κεχαγιά, (επί της οδού Ολύμπου 47, στη Θεσσαλονίκη).
Πάρα πολλές ήσαν οι δραστηριότητες του συλλόγου, στις 5 περίπου δεκαετίες δράσης του. Ομιλίες, συνεστιάσεις, χοροί, εκδρομές, αιμοδοσίες, δωρεές στην γενέτειρα Πτολεμαΐδα και σε κοινότητές της.
Δυστυχώς με την πάροδο των ετών, την σμίκρυνση των αποστάσεων με την Πτολεμαΐδα και την έλλειψη ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα από τη νέα γενιά, ο σύλλογος άρχισε να εμφανίζει κόπωση και αδυναμία συγκρότησης.
Τα τελευταία χρόνια, το γεγονός αυτό φαινόταν έντονα στις διάφορες εκδηλώσεις.
Η εφημερίδα μας παρακολουθούσε από πολύ κοντά επί δεκαετίες το έργο του συλλόγου, το οποίο προέβαλε από τις στήλες της, ενώ ήταν παρούσα σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις του.
Μάλιστα, στα 25 χρόνια του συλλόγου, εξέδωσε ειδικό επετειακό τεύχος- αφιέρωμα, το οποίο διανεμήθηκε στον ιδιαίτερα επιτυχημένο χορό, στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ΝΕΦΕΛΗ Πανοράματος.
Η θλιβερή είδηση για την αναστολή λειτουργίας του συλλόγου ‘’ΕΟΡΔΑΪΚΗ ΕΣΤΙΑ’’ στεναχωρεί πάρα πολύ την εφημερίδα μας και τον εκδότη μας.
Ο ΠΑΛΜΟΣ, που υπερηφανεύεται ότι αποτελεί την γέφυρα επικοινωνίας της πόλης μας, με τους απανταχού Πτολεμαΐδιώτες, θα συνεχίσει την προσπάθειά του, για την ενημέρωση των εκατοντάδων συνδρομητών του στη Θεσσαλονίκη, ώστε να μην αποκόπτονται από την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Απευθύνουμε θερμό χαιρετισμό, σε όλους όσους διαχρονικά πρόσφεραν στον σύλλογο.

Δείτε όλα τα Παραπολιτικά εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team