Μια διαφορετική εκπαιδευτική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 16 φοιτητές από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, συμμετέχοντας στο Wildlife Summer School του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, από τις 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2026. Με δραστηριότητες στο φυσικό περιβάλλον της Δυτικής Μακεδονίας, οι συμμετέχοντες γνώρισαν στην πράξη τις μεθόδους παρακολούθησης και προστασίας της άγριας ζωής.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε εργασία με κάμερες πεδίου, αναζήτηση ιχνών άγριων ζώων και συλλογή γενετικών δειγμάτων, δίνοντας στους φοιτητές τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην έρευνα της άγριας πανίδας.
Μία από τις πιο ιδιαίτερες δραστηριότητες ήταν η ανάλυση περιττωμάτων αρκούδας, μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να κατανοήσουν τις διατροφικές συνήθειες του ζώου.
Παράλληλα, με τη συνδρομή ορνιθολόγου, πραγματοποιήθηκε παρατήρηση πουλιών (birdwatching) στις λίμνες Ζάζαρη και Χειμαδίτιδα, δύο σημαντικούς υγροτόπους της περιοχής.
Στο πρόγραμμα περιλαμβανόταν ακόμη η αναζήτηση τρούφας, καθώς και η γνωριμία με πρακτικές πρόληψης συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπων και άγριων ζώων, με στόχο την καλύτερη συνύπαρξή τους.
Μέσα από την πενθήμερη εκπαίδευση, οι 16 φοιτητές ήρθαν σε άμεση επαφή με διαφορετικές πτυχές της προστασίας της βιοποικιλότητας, συνδυάζοντας τη θεωρητική γνώση με δραστηριότητες στο πεδίο.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παρουσίασε τις δράσεις του Wildlife Summer School μέσα από ανάρτησή του, αναδεικνύοντας τη σημασία της βιωματικής εκπαίδευσης για την κατανόηση και προστασία της άγριας ζωής.































