Το ταλέντο της συντοπίτισσας μας Αρετής Παπαδοπούλου στην μαγειρική το ανακαλύψαμε από το περιοδικό «ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ», το οποίο ετοίμασε ένα όμορφο αφιέρωμα για το τεύχος του Αυγούστου που μας πέρασε, στο οποίο η Αρετή αποδείχτηκε εξαιρετική οικοδέσποινα ετοιμάζοντας καταπληκτικές συνταγές. Η Αρετή κατάφερε να “κερδίσει” τους συντάκτες, καθώς το να ανακηρυχθεί κάποια αναγνώστρια, “οικοδέσποινα του περιοδικού”, απαιτεί αποτέλεσμα πολύμηνης προσπάθειας, κάτι το οποίο το κατάφερε μόνο με 4 συνταγές που έστειλε!!
Εκπροσώπησε επάξια την Πτολεμαΐδα, μιας και η τούρτα της (τούρτα black cherry) ήταν μία από τις πέντε που βραβεύθηκαν, ενώ στις σελίδες του τεύχους Αυγούστου, μαζί με την τούρτα παρουσιάζονται άλλες τέσσερις συνταγές της.
Της ζητήσαμε και δέχτηκε με χαρά να μοιραστεί τις συνταγές που αγαπάει μαζί μας και έτσι θα μπορούμε να δοκιμάζουμε όλοι τις νόστιμες συνταγές της κάθε Σάββατο μέσα από την καινούργια στήλη του e-ptolemeos.gr «Μαγειρεύοντας με την Αρετή».
Αλλά επειδή πρώτα θα πρέπει να τη γνωρίσουμε, της ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις:
- Αρετή πότε ξεκίνησες να μαγειρεύεις;
Δεν θυμάμαι ακριβώς…..όμως έχω διαβάσει και μαγειρέψει τόσο πολύ στη ζωή μου που το φαγητό πια «μου μιλάει». Αναγνωρίζω τους θορύβους, τις μυρωδιές του, τι ζητάει για παρέα στη γεύση. Η βιβλιοθήκη μου είναι γεμάτη από διάφορα βιβλία μαγειρικής. Από μικρή ξεκίνησα να μαζεύω σελίδες από περιοδικά, τα έβαζα σε ζελατίνες και σε κλασέρ…έχω δεκάδες τέτοια κλασέρ!!! - Τι είναι μαγειρική για σένα;
Είναι ένα είδος αγάπης προς τους ανθρώπους μας. Δεν μαγειρεύω ποτέ για τον εαυτό μου,…… Μαγειρεύω πάντα με το μυαλό και την ψυχή. Αυτά τα 5 επιπλέον λεπτά που θα σπαταλήσω στο να καλλωπίσω τα πιάτα μου πριν από ένα γεύμα και όταν μάλιστα το γευστικό αποτέλεσμα με ικανοποιεί, είναι κάτι που μου αρέσει και λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά. - Ξέρουμε πως το επάγγελμα σου είναι άλλο. Με τι ασχολείσαι;
Είμαι υπάλληλος στην Δημοτική επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (Δ.Ε.ΤΗ.Π.) από το 1997. Δεν είναι στα σχέδια μου να γίνω σεφ …ότι κάνω το κάνω από μεράκι και αγάπη. - -Το περιοδικό «ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ» έχει δημοσιεύσει συνταγές σου. Πες μας γι’ αυτό.
Τόλμησα να στείλω την πρώτη μου συνταγή φέτος τον Μάιο (ψάρι με ελιές και κρασί στο φούρνο). Το περιοδικό «ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ» διαφημίζεται πλέον διαδικτυακά. Ακολούθησαν τέσσερις συνταγές με κεράσια τον Ιούνιο οι οποίες τους εντυπωσίασαν (κοτόπουλο ψητό με σάλτσα κερασιών) και Ιούλιο ήρθε η πρόταση για το εξώφυλλο και το αφιέρωμα. Εντυπωσιάστηκαν από το αποτέλεσμα τόσο των πιάτων που τους ετοίμασα όσο και από το αποτέλεσμα της φωτογράφησης….. Ήδη έχω έτοιμες συνταγές που θα κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα τεύχη του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. - Στο facebook διαβάζουμε στήλη σου «ΓΛΥΚΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ» της σελίδας «ΚΕΡΑΣΙΑ ΑΡΙΤΖΑΚΗ Ο ΠΟΡΦΥΡΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ».Βλέπουμε μεγάλη ανταπόκριση των χρηστών. Μίλησε μας γι’ αυτή.Η σελίδα είναι μία δική μου δημιουργία λόγω του ότι εδώ και 5 χρόνια παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας κεράσια στην περιοχή του Φιλώτα Φλωρίνης. Στη σελίδα ανεβάζω ότι έχει σχέση με κεράσια, φωτογραφίες, αφιερώματα και φυσικά συνταγές. Μού αρέσει πάρα πολύ να έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο διαδικτυακά και να μοιράζομαι τις συνταγές μου. Έρχονται συνέχεια μηνύματα με διάφορες απορίες, συνταγές με κεράσια, έπαινοι. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να έχουν τόση απήχηση. Η σελίδα είναι σχετικά καινούργια, έχει περίπου 1.200 μέλη και αυξάνονται καθημερινά. Το πολύ εντυπωσιακό είναι τα σχόλια των άντρων και οι ερωτήσεις που κάνουν για διευκρινίσεις στις συνταγές που ανεβάζω!
- Στη στήλη «Μαγειρεύοντας με την Αρετή» τι συνταγές να περιμένουμε;
Το «Μαγειρεύοντας με την Αρετή» απευθύνεται κυρίως σε ερασιτέχνες μαγείρους και μαγείρισσες. Δεν υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας στις συνταγές, οι οποίες είναι δοκιμασμένες και γραμμένες απλοϊκά προκειμένου να γίνονται κατανοητές από όλους. Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω ότι πέρα από την ικανότητα, τα καλά (φρέσκα) υλικά είναι ο σύμμαχος μας για ένα εύγευστο πιάτο…και φυσικά ο αυτοσχεδιασμός. Δεν έχω καλύτερο από το έχω φρέσκα υλικά και να αυτοσχεδιάζω!Στο «Μαγειρεύοντας με την Αρετή» θα παρουσιάζονται κάθε Σάββατο, μόνο πιάτα που αγαπάω να μαγειρεύω. Επίσης καλώ και όλους τους φίλους να μας στείλουν τις συνταγές που αγαπάνε και να τις εκτελέσουμε μαζί στην νέα διαδικτυακή μας παρέα!