Η εκπομπή ΡΑΔΙΟΕΦΗΜΕΡΙΔΑ με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Τάσο Λόφτσαλη, Διοργανωτή του STRANA FEST, κάνοντας τον απολογισμό της φετινής διοργάνωσης. Εξέφρασε την ικανοποίησή του, τόσο για τη διοργάνωση όσο και για τους εθελοντές, τονίζοντας ότι εν κατακλείδι λειτούργησαν όλα άψογα και δεν έγινε τίποτα λάθος απέναντι στους επισκέπτες.
Στην ερώτηση για το τι ήταν αυτό που θα άλλαζε πλέον, ο ίδιος σημείωσε ότι πλέον συζητούν λεπτομέρειες για βελτιώσεις πραγμάτων, δίνοντας βαρύτητα στο κομμάτι της προσβασιμότητας των επισκεπτών.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ καλή και η προσέλευση του κόσμου έφτασε τις 5000 επισκέπτες. Ο κύριος όγκος των επισκεπτών επέλεγε την προπώληση των εισιτηρίων, ενώ με βάση το νέο νόμο το φεστιβάλ έγινε αδειοδοτημένα, με μεικτό κλιμάκιο να πραγματοποίησε έλεγχο σχετικά. Ο χώρος ανήκει στην Δασική Υπηρεσία Κοζάνης και τον παραχωρεί στο φεστιβάλ για τη διοργάνωση, ενώ έγιναν όλα τα απαραίτητα ώστε η πρόσβαση στο χώρο και η έξοδος από αυτόν να γίνει με ασφάλεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Στο φεστιβάλ βρέθηκαν επίσης και αρκετοί κατασκηνωτές, από Δράμα μέχρι Πελοπόννησο, με τους επισκέπτες να κάνουν επισκέψεις στο δάσος. Αναφέρθηκε και στην παρουσία των καλλιτεχνών στο φεστιβάλ , ενώ αποκάλυψε και τα σχέδια των διοργανωτών για του χρόνου.
Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανωτές βλέπουν μακριά, με απώτερο στόχο κάποια στιγμή να καταφέρουν να φέρουν τον LEX. Παρόλα αυτά οι διοργανωτές βλέπουν μια πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών για του χρόνου προσπαθώντας να κλείσουν για τη διοργάνωση (σ.σ. αφορά σε μουσικό αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο με Γιώτα Νέγκα, Πέγκυ Ζήνα, Δημήτρη Μπάση και Μπ. Στόκα).
Η ιστορία του χωριού είναι βαριά και μεγάλη, με την ιστορική διοργάνωση «Περδίκκεια», που αφορούσαν αθλητικούς αγώνες και πολιτιστικές δράσεις.
«Η απήχηση του φεστιβάλ ήταν πολύ μεγάλη και το χτίζουμε. Άνοιξε το κατασκηνωτικό κομμάτι και ο κόσμος μας μαθαίνει», κατέληξε.































