Σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση δηλώνουν ότι έχουν περιέλθει μεταφορείς από την Καστοριά και την Κοζάνη, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τη ΛΑΡΚΟ Α.Ε. για τη μεταφορά σιδηρονικελιούχου μεταλλεύματος από το μεταλλείο της Ιεροπηγής Καστοριάς προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρεται, τα δεδουλευμένα τους παραμένουν απλήρωτα εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια.
Το ζήτημα τέθηκε με κοινοβουλευτική ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, προς τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, οι οφειλές αφορούν μεταφορές που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα Οκτωβρίου 2019 έως Φεβρουαρίου 2020, πριν από την υπαγωγή της ΛΑΡΚΟ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Το συνολικό ποσό για τους μεταφορείς της Δυτικής Μακεδονίας εκτιμάται σε περίπου 1.783.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματιών από την περιοχή της Κοζάνης .
Στην απάντησή του, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών υπενθυμίζει ότι η ΛΑΡΚΟ έχει τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης από τον Φεβρουάριο του 2020, βάσει του νόμου 4664/2020, λόγω γενικής και μόνιμης αδυναμίας εκπλήρωσης των οικονομικών της υποχρεώσεων. Η διαδικασία αυτή, σύμφωνα με το Υπουργείο, έχει προπτωχευτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, ώστε να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της κατά σειρά κατάταξης .
Όπως διευκρινίζεται, οι απαιτήσεις που αφορούν την περίοδο πριν από την ειδική διαχείριση πρέπει να αναγγελθούν στον ειδικό διαχειριστή εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, προκειμένου να συμπεριληφθούν στους πίνακες κατάταξης. Η αποπληρωμή τους εξαρτάται από τα έσοδα που θα προκύψουν από τη διαδικασία εκποίησης της ΛΑΡΚΟ.
Προς το παρόν, πάντως, δεν δίνεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των οφειλών, γεγονός που διατηρεί την αβεβαιότητα για δεκάδες επαγγελματίες μεταφορείς σε Καστοριά και Κοζάνη, οι οποίοι εξακολουθούν να αναμένουν την εξόφληση δεδουλευμένων ετών.






















![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi-360x180.jpg)



![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi-350x250.jpg)




