Αρχική > Παραπολιτικά > Απάντηση της Περιφέρειας σε σχόλιο του ‘‘Π’’ για το φωτισμό στο Μποδοσάκειο – Από τα παραπολιτικά του Παλμού 06/12/2017

Απάντηση της Περιφέρειας σε σχόλιο του ‘‘Π’’ για το φωτισμό στο Μποδοσάκειο – Από τα παραπολιτικά του Παλμού 06/12/2017

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Κύριε Διευθυντά

Με αφορμή σχόλιο της στήλης «Παραπολιτικά» της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας Εορδαϊκός Παλμός, «Για το φωτισμό προς το Μποδοσάκειο» στο οποίο επιρρίπτονται ευθύνες στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από τον πρώην αντιδήμαρχο Κύριο Χρύσανθο Ταϊρίδη θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε τα εξής:

-Σύμφωνα με την απόφαση με αρ. Πρωτοκόλλου 109667/4657 στις 14/12/2012 του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Δακή, ο συγκεκριμένος δρόμος δεν ανήκει σε αυτούς, που έχουν καθοριστεί ως αρμοδιότητα συντήρησης της έδρας της Περιφέρειας ή της Π.Ε. Κοζάνης.

Στην απόφαση στην οποία σας επισυνάπτεται αναφέρονται ποιες οδοί είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Όσοι οδοί δεν συμπεριλαμβάνονται και σύμφωνα πάντα με το νόμο ανήκουν στους οικείους Δήμους.

Ουδέποτε η Περιφέρεια αρνήθηκε τη παροχή βοήθειας όταν αυτή ζητήθηκε.

Απόδειξη σε αυτό είναι, ότι σε συνεννόηση και στα πλαίσια της συνεργασίας με το Δήμο Εορδαίας, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης συνέδραμε και πραγματοποίησε στο συγκεκριμένο δρόμο:

Διαγράμμιση της οδού, τόσο στο κέντρο όσο και στα όρια του δρόμου αριστερά και δεξιά από την έξοδο της πόλης έως το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

Μετά από αίτημα του Αντιδημάρχου Πρασίνου διατέθηκε το μηχάνημα κοπής κλαδιών για το καλλωπισμό των φυτών-πρασίνου και προστασία όσων πολιτών περπατούν στην άκρη του δρόμου.

Αποκαταστάθηκαν με ποσότητες ψυχρής ασφάλτου, βλάβες στο οδόστρωμα του συγκεκριμένου δρόμου.

Κύριε Διευθυντά

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Π.Ε. Κοζάνης είναι και θα είναι πάντα στη διάθεση του Δήμου Εορδαίας, όσο και των υπόλοιπων Δήμων της Περιφέρειας με μηχανήματα, μέσα και προσωπικό, όταν και όποτε οι υπηρεσιακές ανάγκες του επιτρέπουν.

Από το γραφείο τύπου

Σημείωση Σύνταξης

Ευχαρίστως δημοσιεύουμε την διευκρινιστική απάντηση της Περιφέρειας και ευχαριστούμε πολύ για την ευαισθησία της.

Θεωρούμε πολύ εσφαλμένη την απόφαση του πρώην Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή (Αρ. πρωτ. 109667/14657/14-12-2012) με την οποία εξαιρείται η βασική οδός προς Μποδοσάκειο από την αρμοδιότητα συντηρήσεων υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Εν πάσει περιπτώσει, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και συνεχώς να χειροτερεύει.

Ας κάνει μια προσπάθεια ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επικαλούμενος και την ευαισθησία και βοήθεια της Περιφέρειας, προκειμένου να συντηρηθούν επιτέλους οι κολώνες φωτισμού προς Μποδοσάκειο.

Είναι έργο βασικό για την ασφάλεια των διερχόμενων.

 

Δείτε όλα τα Παραπολιτικά εδώ…

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team