Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη, φιλοξένησε την Άντρη (Ανδρούλα) Παράσχου – Υποψήφια Ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, η οποία στο πλαίσιο της περιοδείας της ενόψει ευρωεκλογών βρέθηκε και στην περιοχή.
Η Ανδρούλα Παράσχου είναι 28 ετών και έχει ελληνοκυπριακή καταγωγή. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα ενώ κατάγεται από τα ιστορικά χωριά της Κύπρου, την Ανάγυια και το Επισκοπειό, της επαρχίας Λευκωσίας.
Το πρόγραμμα της περιοδείας της έχει θεσμικές συναντήσεις με φορείς, καθώς και επαφές με πολίτες της περιοχής.
Ερωτηθείς πως αισθάνεται για την υποψηφιότητά της, σε τόσο νέα ηλικία μάλιστα και πως ένοιωσε όταν της ζητήθηκε να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνητικού κόμματος, απάντησε πως για μια δεκαετία ήταν ενεργή στο κόμμα και ασχολιόταν με την πολιτική, οπότε θεώρησε τιμητική την πρόταση, λέγοντας πως συνοδεύεται από μεγάλη ευθύνη για την ίδια.
«Είναι μεγάλη ευθύνη για μένα, γιατί καταλαβαίνω ότι επενδύουμε στη νέα γενιά και τους δίνουμε την ευκαιρία να βγουν μπροστά και έτσι το αισθάνθηκα από την πρώτη στιγμή που μου έγινε η πρόταση. Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ολοκληρώσω τις περιοδείες μου και να μεταφέρω τη σημαντικότητα αυτών των ευρωεκλογών, τρανώνοντας και τα ζητήματα που αφορούν τη γενιά μας», ανέφερε με έμφαση.
Για την μεγάλη αποχή ιδίως στις ευρωεκλογές και γιατί να ψηφήσουν οι νέοι, ιδίως με δεδομένη την αμφισβήτηση που υπάρχει στα κόμματα εξουσίας , η κ. Παράσχου αναφέρεται στην ψήφο ως «καθήκον», προσθέτοντας πως θα πρέπει να ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα.
«Στέλνουμε μήνυμα όταν επιλέγουμε και συμμετέχουμε.. όχι με την αδράνεια. Η κάλπη των ευρωεκλογών θεωρείται ασήμαντη για πολλούς, αλλά προσπαθώ να επισημάνω ότι η Ευρώπη είναι παντού δίπλα μας, είμαστε Ευρώπη και μόνο με ισχυρή ΝΔ έχουμε ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη».
Με βάση τις σπουδές της στο προσφυγικό δίκαιο, σχολίασε την πολιτική που έχει ασκηθεί στο προσφυγικό και στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, λέγοντας ότι το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που πάντα θα συζητιέται με την Τουρκία, προσθέτοντας πως σε αυτές τις εκλογές είναι πολύ σημαντικό ότι δεν τίθεται ως πρώτο ζήτημα ενδιαφέροντος. Αυτό γιατί διαχειρίστηκε τις μεταναστευτικές ροές σε δύσκολες συνθήκες, προσθέτοντας πως το νέο σύμβολο μετανάστευσης είναι μια παραδοχή για τα κοινά σύνορα της Ευρώπης, λέγοντας όμως ότι υπήρξε εργαλειοποίηση. «Με το νέο σύμβολο επιδιώκουμε την ίση κατανομή των βαρών, τη νόμιμη μετανάστευση και να ελέγχουμε εμείς τα σύνορά μας και όχι οι διακινητές», είπε σχετικά.
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Παράσχου επεσήμανε την εξαρχής διαφωνία της ΝΔ, λέγοντας πως όλα αυτά τα είχε επισημάνει από την αρχή. «Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο σε αυτή τη συγκυρία η αντιπολίτευση βιάζεται και φέρνει προς ψήφιση τα μνημόνια, όταν βλέπουμε ότι η γείτονα χώρα δεν τηρεί τα βασικά. Δεν θα απολέσουμε τα διαπραγματευτικά μας όπλα και δεν θα διανύσει η Ελλάδα όλη την απόσταση όταν η γείτονα χώρα δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα».
Ερωτηθείς για την Lifestyle πολιτική στην Ελλάδα, το παράδειγμα της νεολαίας της ΝΔ (ΔΑΠ ΝΔΦΚ) και το παράδειγμα Κασσελάκη, η κ. Παράσχου απάντησε πως διαχρονικά η ΔΑΠ ΝΔΦΚ εξέφραζε θέσεις και προτάσεις που γίνονται νόμοι του κράτους. «Δεν ήταν lifestyle πολιτικές. Ίσως αν ο κ . Κασσελάκης περνούσε από ένα ελληνικό πανεπιστήμιο να καταλάβαινε πολιτική και σε αυτό το επίπεδο».
Εκτίμησε, μάλιστα, οι ανέξοδες πολιτικές υποσχέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα αφήσουν αδιάφορους τους πολίτες, καθώς η χώρα χρειάζεται «ασφάλεια, σταθερότητα, συνέπεια λόγων και έργων».