Αρχική > Slider > Aνάσα για τον δήμο Κοζάνης η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου – Αποδεσμεύει τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ πέραν του ποσού των 300.000 ευρώ

Aνάσα για τον δήμο Κοζάνης η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου – Αποδεσμεύει τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ πέραν του ποσού των 300.000 ευρώ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Καθαρογράφηκε και ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για τη  ΔΕΥΑΚ, το οποίο με προσωρινή διαταγή αποδεσμεύει όλους τους λογαριασμούς της δημοτικής επιχείρησης σε όλες τις τράπεζες, πέραν του ποσού των 300.000 ευρώ το οποίο παραμένει δεσμευμένο για την ΔΕΗ.

Η απόφαση έφερε χαμόγελα αισιοδοξίας στη δημοτική Αρχή, η οποία θεωρεί την θεωρεί θετική, καθώς αποδεσμεύεται το σύνολο των καταθέσεων και λογαριασμών, εκτός από ένα ποσό 300.000 ευρώ, το οποίο παραμένει δεσμευμένο. Όπως είναι γνωστό, η ΔΕΗ έχοντας δικαστικές αποφάσεις υπέρ της, είχε δεσμεύσει όλους τους λογαριασμούς και το σύνολο των καταθέσεων της ΔΕΥΑΚ, που ανέρχονταν σε περίπου 4 εκ. ευρώ, έναντι παλαιάς απαιτητής οφειλής 7 εκ. ευρώ. Η απόφαση αυτή αφενός δίνει μεγάλη ανάσα στο δήμο και στην ΔΕΥΑΚ, αφετέρου δίνει την  ευκαιρία στη δημοτική Αρχή να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την  διοίκηση της ΔΕΗ για το θέμα των τόκων, ενώ ως γνωστόν έχει δηλώσει πως θα καταβάλει το αρχικό κεφάλαιο των 3,3 εκ. ευρώ, μέσα από μία ρύθμιση. Για τον λόγο αυτό ο δήμαρχος ζήτησε ραντεβού από Δευτέρα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Μανόλη Παναγιωτάκη, ο οποίος επιστρέφει σήμερα από την Κορέα.

Μετά την  σημερινή απόφαση – προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης, το επόμενο ραντεβού στα δικαστήρια των διαδίκων ΔΕΥΑΚ – ΔΕΗ είναι στις 22 Νοεμβρίου. Την ημέρα αυτή εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΔΕΥΑΚ για αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης δέσμευσης των λογαριασμών της δημοτικής επιχείρησης.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας