Ακόμη δεν είδαμε τον διαδριατικό αγωγό φυσικού αερίου και άρχισαν οι έριδες για το πώς θα διατεθεί το ανταποδοτικό τέλος των 5 εκατ. ευρώ περίπου.
Ορατοί πλέον οι φόβοι μήπως τα κονδύλια διατεθούν όπως περίπου αυτά του τοπικού πόρου.
Δίκαιο και σωστό είναι τα χρήματα να διατεθούν στους θιγόμενους Δήμους από όπου διέρχεται ο αγωγός και σε ειδικές δράσεις που θα μελετηθούν.
Οι προθέσεις να δοθούν σε πανεπιστήμιο, ΤΕΙ και μεταπτυχιακά της Κοζάνης ή σε ενίσχυση επιχειρηματικότητας ή ακόμη σε καταπολέμηση της φτώχειας, είναι καλές, αλλά εν πολλοίς αυτά είναι αρμοδιότητα της πολιτείας.
Όταν από τον Δήμο Εορδαίας, διέρχεται ο αγωγός, δεν μπορεί με τα ανταποδοτικά τέλη να επιχορηγούνται δράσεις παιδείας σε άλλα σημεία και στην Πτολεμαΐδα να μην υπάρχουν σχολικές αίθουσες και να ψάχνουμε κοντέινερ.






















![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi-360x180.jpg)



![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi-350x250.jpg)




