Παραδοσιακά, στην πλειοψηφία των χωρών, το Σούπερ Καπ λειτουργεί ως το παιχνίδι που ανοίγει την ποδοσφαιρική σεζόν και ως το ιδανικό ορεκτικό για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Στην Ελλάδα, βεβαίως, ο θεσμός δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια, επειδή σημειώθηκαν στο παρελθόν θλιβερά επεισόδια σε αγώνες όπου ήταν αντιμέτωπες δύο ομάδες από το λεγόμενο «Big 4» (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ) και πάρθηκε η «εύκολη» λύση της παύσης – προσωρινής κατάργησης.
Συνολικά έχει διεξαχθεί μόλις 15 φορές (16η με τη φετινή), με πρώτη το 1948, για να γίνει ξανά το 1963, μετά το 1970, ενώ σημειώθηκαν ακόμα δύο μεγάλες διακοπές, από το 1996 έως το 2007 και από το 2007 μέχρι πέρυσι!
Η τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ αποφάσισε να επαναφέρει το Σούπερ Καπ και, μετά την περσινή νίκη του νταμπλούχου Ολυμπιακού επί του φιναλίστ του Κυπέλλου ΟΦΗ, η κρητική ομάδα επιστρέφει και φέτος, αυτή την φορά μάλιστα ως Κυπελλούχος.
Απέναντί της, η ομάδα του Χρήστου Κόντη θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, η οποία θα κυνηγήσει στο (κατάμεστο) Παγκρήτιο το τρίτο της Σούπερ Καπ και πρώτο από το 1996, με τον ΟΦΗ να ελπίζει ότι η τρίτη του συμμετοχή θα είναι και η τυχερή.
Ξεκάθαρο φαβορί στην efbet αξιολόγηση η ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς, η νίκη της οποίας προσφέρεται σε απόδοση 1.60.

























