Κλασσικές, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες μελωδίες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι γονείς των μαθητών του Ωδείου των Αφων Ματθαίου και οι μουσικόφιλοι που συνέρρεαν για οκτώ ολόκληρες μέρες στο οκταήμερο συναυλιών που διοργάνωσε από τις 14 έως 25 Ιουνίου το Ωδείο σε ξενοδοχείο της Πτολεμαϊδας.
Για έκτη συνεχή χρονιά το Ωδείο των αδελφών Ματθαίου πραγματοποιεί τη διοργάνωση αυτή, θέλοντας να παρουσιάσει στους γονείς των 200 περίπου μαθητών αλλά και στο κοινό της πόλης τη δουλειά που έκαναν οι σχολές και τα τμήματα του Ωδείου στη διάρκεια της χρονιάς, με ξεχωριστά αφιερώματα σε μουσικά όργανα και της κλασσικής μουσικής, πιάνο, βιολί, κιθάρα, αλλά και της σύγχρονης μουσικής, όπως ντραμς και ηλεκτρικής κιθάρας, καθώς μαθητές της σχολής παρουσίασαν την πρόοδο τους, είτε με τη μορφή μουσικών συνόλων είτε με ατομικά όργανα. Σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάστηκαν και με τη συνοδεία φωνής, αλλά δόθηκε παράλληλα η δυνατότητα να παρουσιαστεί και η ιδιαιτερότητα του κάθε μουσικού οργάνου με ρεσιτάλ που έδωσαν όχι μόνο μαθητές αλλά και οι δάσκαλοι του Ωδείου.
Ο διευθυντής του Ωδείου Νίκος Ματθαίος εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι φέτος κατέστη εφικτό η διοργάνωση να έχει οκτώ ξεχωριστές μέρες, με οκτώ ξεχωριστά αφιερώματα, ενώ ειδική αναφορά έκανε στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Ωδείο για την ηλεκτρική κιθάρα, καθώς υπάρχει μία ροπή των νέων μαθητών του Ωδείου στη σύγχρονη μουσική. Ελπιδοφόρο χαρακτήρισε πάντως το ενδιαφέρον που παρατηρείται και για εκμάθηση παραδοσιακών οργάνων, γι’ αυτό άλλωστε και μία ημέρα του 8ημέρου ήταν αφιερωμένη στο τμήμα Ποντιακής λύρας. Σημείωσε μάλιστα ότι παρά το γεγονός ότι η Πτολεμαΐδα είναι μία νέα πόλη που δεν διαθέτει ισχυρές ρίζες όπως έχουν άλλες πόλεις, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διαμορφωθεί στην μία άλλη κουλτούρα με την αξιοποίηση του «μωσαϊκού της». «Έχει μέλλον η Πτολεμαΐδα, απλά τα πράγματα χτίζονται τώρα, γιατί δεν υπήρχε ένα παραδοσιακό γίγνεσθαι που θα βοηθούσε στο να έχει δημιουργηθεί ήδη κάτι ιδιαίτερα σημαντικό», όπως επισήμανε ο κ. Ματθαίου.
Ανέφερε ακόμη ότι από την εμπειρία της ενασχόλησής του με τα παιδιά του Ωδείου διαβλέπει την όρεξη των παιδιών να μάθουν όργανα και να τραγουδήσουν και τόνισε την ανάγκη να έχουν τη σωστή καθοδήγηση και να βρουν αναφορά στα καλύτερα δυνατά μουσικά πρότυπα τα οποία θα τα έχουν σε όλη τους τη ζωή και όχι σε αυτά που προβάλλονται από την τηλεόραση.