Με αναφορές στην ιστορική σημασία της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και μελωδίες που ανέδειξαν τη δύναμη της συλλογικής μνήμης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαΐου στην γεμάτη κόσμο Αίθουσα “Φίλιππος” της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης, η εκδήλωση μνήμης και η 11 Χορωδιακή Συνάντηση του Συλλόγου Μικρασιατών Π.Ε. Κοζάνης.
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Δέσποινα Κηπάρογλου, η οποία ανέπτυξε πτυχές που αφορούν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και τη διαχρονική επίδρασή της στον ελληνισμό, αναδεικνύοντας τη σημασία της ιστορικής μνήμης και της ιστορικής γνώσης.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η 11η Χορωδιακή Συνάντηση, με τη συμμετοχή χορωδιών που παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην παράδοση, τον πολιτισμό και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού προς την ιστορική μνήμη, αναδεικνύοντας τον ρόλο των πολιτιστικών συλλόγων στη διατήρηση της ιστορικής συνείδησης και της πολιτιστικής ταυτότητας των νεότερων γενεών.






























