Στις 21 Νοεμβρίου με εκδήλωση στο θέατρο Μπάτμινγκτόν, ξεκινά το νέο πολιτικό κίνημα της Ντόρας Μπακογιάνη. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί αναμένεται να παραβρεθούν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, αλλά και από ολόκληρο το φάσμα του πολιτικού κόσμου. Κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για την εκδήλωση έχουν δοθεί ήδη στη δημοσιότητα μέσα από το διαδύκτιο στην ιστοσελίδα www.21noemvriou.gr Στόχος των συνεργατών της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση, με έξυπνους και απλούς συμβολισμούς που θα αποπνέουν την έννοια του σύγχρονου και του καινούριου και παράλληλα θα βασίζεται στη συμμετοχή του κόσμου που θα παραβρίσκεται εκεί. Για αυτό άλλωστε η Ντόρα Μπακογιάννη προσανατολίζεται στο να ζητήσει από όλους όσους θα παραβρεθούν στην εκδήλωση, να γίνουν ιδρυτικά μέλη του κόμματος συνυπογράφοντας τη διακήρυξη που θα κατατεθεί την επόμενη μέρα στον Άρειο Πάγο.
Τι θα είναι το νέο κόμμα
Τόσο η διακήρυξη όσο και η ομιλία της η κα Μπακογιάννη αναμένεται να δώσουν το στίγμα του νέου πολιτικού εγχειρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες η διακήρυξη θα ξεκαθαρίζει ότι το νέο κίνημα θα απευθύνεται στους πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι χθες που πιστεύουν ότι:
v Το μέλλον της πατρίδας μας εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ενωμένη Ευρώπη και η Ελλάδα μπορεί να γίνει από ουραγός πρωτοπόρα στην πιο προοδευμένη οικογένεια χωρών που υπάρχει στην ανθρωπότητα.
v Η αλλαγή της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο, είναι στα δικά μας χέρια και μπορεί να επέλθει μόνο αν αλλάξουμε και τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το κράτος και τους θεσμούς.
v Η δημοκρατία έχει κόστος. Η δημοκρατική οργάνωση της πολιτείας αποδίδει μόνο όταν οι πολίτες αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες συμμετέχοντας στις πολιτικές διαδικασίες και συνεισφέροντας στη συλλογική προσπάθεια.
Σύμφωνα με τους συνεργάτες της ΝΜ το νέο κίνημα θα εργάζεται προς την κατεύθυνση να γίνουν γρήγορα, αποτελεσματικά και σε βάθος οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές που χρειάζεται η Ελλάδα για να βγει από τη κρίση και να προχωρήσει ως μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα.
Πρόσωπα – βουλευτές ΝΔ
Το νέο κόμμα είναι ανοιχτό και πολυσυλλεκτικό και απευθύνεται σε όλους. Για να ανταποκριθεί όμως στις προκλήσεις και στα ερωτήματα που δημιουργεί το μεγάλο πολιτικό κενό που υπάρχει σήμερα, πρέπει να είναι προσηλωμένο στην πραγματική πολιτική. Στις ιδέες και τις προτάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα μιας απελπισμένης και αποτυχημένης κατάστασης. Για αυτό και στόχος της ΝΜ είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου με το πολιτικό του λόγο και τις προτάσεις του και όχι με μεταγραφές και παραπολιτικά. Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τους νυν βουλευτές της ΝΔ, η ΝΜ έχει πει ότι ο καθένας έχει τον τρόπο του, το χρόνο του και το χώρο του για να πάρει τις αποφάσεις του. Γενικά, τα πρόσωπα του νέου κόμματος στη πλειοψηφία τους θα είναι νέα και που κυρίως θα πιστεύουν και θα μπορούν να υποστηρίξουν με τη παρουσία και τη διαδρομή τους την «έξυπνη» και δημιουργική Ελλάδα που πρέπει να οργανώσουμε από την αρχή.
Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό που θυμίζουν οι συνεργάτες της ΝΜ είναι ότι στόχος της είναι η αναλογία στο νέο κίνημα να είναι 80% νέα στελέχη και 20 % πεπειραμένα στην πολιτική στελέχη.
Εκλογές και νέο κόμμα
Η ίδρυση του νέου κινήματος δεν συνδέεται με το αποτέλεσμα των εκλογών της αυτοδιοίκησης. Για αυτό άλλωστε η κα Μπακογιάννη είχε από καιρό ανακοινώσει ότι στις 21 Νοεμβρίου θα προχωρήσει. Το νέο κίνημα θα επιχειρήσει να απαντήσει στην ανάγκη των δημιουργικών δυνάμεων αυτού του τόπου να βρουν διέξοδο. Το κενό υπάρχει. Αυτό ήταν καθαρό και πριν τις εκλογές επιβεβαιώθηκε και μετά από το αποτέλεσμα τόσο του α’ γύρου, όσο -και κυρίως του β΄ γύρου των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση- από το πρωτοφανές ποσοστό της αποχής, αλλά και από όσους ψήφισαν άκυρο και λευκό.
Το ότι υπάρχει κενό δεν σημαίνει ότι ο δρόμος του νέου κόμματος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ΝΜ δεν τρέφει αυταπάτες. Ξέρει ότι θα υπάρχουν αρκετοί που θα είναι επιφυλακτικοί και δύσπιστοι απέναντι της. Αυτό που ζητά από τους πολίτες είναι να παρακολουθήσουν από κοντά τη πορεία του νέου εγχειρήματος. Να διαπιστώσουν οι ίδιοι οι πολίτες ότι το νέο κίνημα δεν θα ακολουθήσει συνηθισμένες διαδρομές, δεν θα έχει κλασικές προσεγγίσεις, αλλά θα έχει μια υπεύθυνη πολιτική, πολιτική θάρρους και τόλμης.
Από εκεί και πέρα η ΝΜ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το αποτέλεσμα της Κρήτης, όπως και για την επικράτηση ανεξάρτητων υποψηφίων, προερχόμενων από την κοινωνία, σε μεγάλους δήμους. Σημειώνεται, ότι το αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Κρήτης συνοδεύτηκε από το μικρότερο ποσοστό αποχής σε όλη τη χώρα και έστειλε το μήνυμα ότι το καινούριο που γεννήθηκε εκεί μπορεί να προχωρήσει.





























