Πραγματοποιήθηκε στις 19,20,21 Σεπτεμβρίου 2019 το εν λόγω Συνέδριο με την παρουσία του πολιτικού κόσμου της Περιοχής μας , της Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού Δυτικής Μακεδονίας, των Επιμελητηρίων όλων των Επαγγελμάτων, των Ομοσπονδιών (ΔΕΗ), της Κεντρικής Εξουσίας , και των Βρυξελών, με μία πλειάδα ανωτάτων τεχνοκρατών από αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιοχής μας, του Κέντρου, των Βαλκανίων , των Βρυξελών και των Παγκόσμιων Οργανισμών όπως από την Παγκόσμια Τράπεζα. Σημαντική παρουσία έκαναν ενδεικτικά επιτυχημένες Επιχειρήσεις της Περιοχής μας, χωρίς να λείπουν οι άμεσοι αποδέκτες των συνεπειών και των προϋποθέσεων της μετάβασης από τον λιγνίτη στην καθαρή ενέργεια που δεν είναι άλλοι από τους πολίτες της Δ. Μακεδονίας.
Εκφράστηκαν έντονα οι αγωνίες όλων μας για την πορεία της ανάπτυξης στην Δυτική Μακεδονία εξαιτίας του γεγονότος ότι η μεταλιγνιτή εποχή έχει πλέον ξεκινήσει με ό ,τι αυτό συνεπάγεται για το ανθρώπινο δυναμικό, την αγορά εργασίας, την επιχειρηματικότητα, την κλιματική αλλαγή, την περιβαλλοντική αποκατάσταση και την ανάλογη εκμετάλλευση της γης.
Οι ομιλίες που ακούστηκαν και καταγράφηκαν σε πρακτικά είχαν περιεχόμενο: Πολιτικό, Κοινωνικό, Εργασιακό, Οικονομικό, Αναπτυξιακό ,Τεχνικό, Τεχνολογικό, Τεχνοκρατικό ,Ειδικό, Εξειδικευμένο, περιαυτολογικά ενημερωτικό (Τοπικά και Παγκόσμια), κλπ. με κεντρικό άξονα τις δυνατότητες αντιμετώπισης της πρόκλησης που δημιουργήθηκε από την ανάγκη αντικατάστασης του λιγνίτη και των συν αυτί προβλημάτων.
Δόθηκε έμφαση στην μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας από την μονοκαλλιέργεια του Λιγνίτη στην πολυκαλλιέργεια με πολλούς άλλους τρόπους ανάπτυξης (πρωτογενών προϊόντων, βιοκαλλιέργεια, παραγωγή υδρογόνου και αποθήκευση , ηλεκτρική ενέργεια και αποθήκευσή της αποκλειστικά από Ανανεώσιμές Πηγές τις οποίες πρέπει να τις αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο (Αέρας, ήλιος ,νερό ,βιοενέργεια κλπ), και τεκμηριώθηκε επιστημονικά η έναρξη συμμετοχής της υδρογονοκίνησης και της ηλεκτροκίνησης στην παγκόσμια ανάπτυξη με ένα σοβαρό ποσοστό καθώς και στην συμβολή τους για ένα καθαρό περιβάλλον.
Διαπιστώθηκε ότι πλέον αυτές οι μεταβολές για την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι για το αύριο αλλά για το σήμερα και σ αυτό το σημείο οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες και Τράπεζες , Τοπικές, Κεντρικές ,Βρυξελών, Παγκόσμιες, που ήταν παρούσες, κατέθεσαν με κάθε λεπτομέρεια τους τρόπους που μπορούν να χρηματοδοτήσουν την νέα αρχή για ανάπτυξη στην Περιοχή μας με τεκμηριωμένες μελέτες, μέσα από ένα Πολυεπιστημονικό Ινστιτούτου, όπως άλλωστε προβλέπεται από την σύνοδο της Βαρκελώνης το 2008 .
Τα συμπεράσματα από το Συνέδριο είναι πλέον έτοιμα για υλοποίηση. Την σκυτάλη θα πρέπει να την αναλάβουν οι αρμόδιοι εκλεγμένοι Τοπικοί Άρχοντες, Κεντρικοί , Ε.Ε. και η Παγκόσμια Τράπεζα που ήταν παρούσα όλες τις ημέρες και ώρες του Συνεδρίου δια του εκπροσώπου της Mr. Jonathan Walters ,όπως επίσης οι εκπρόσωποι της Κομισιόν Mr. Helmut Morsi ,Mr. Anastasios Papadopoulos , Ms. Georgia Kakoylaki κ.ά ,από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης κ. Δρ Κυριάκο Πανόπουλο και πολλοί άλλοι που φαίνονται αναλυτικά στα τριήμερα προγράμματα του Συνεδρίου και να μην αδικήσουμε κανέναν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γ και ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Μαλούτα Λ. και Σύμβουλοι είχαν παρουσία σε καθημερινή βάση ,με τοποθετήσεις, παρατηρήσεις, υποδείξεις, παρεμβάσεις, προτάσεις κ.ά
Συγχαίρουμε όλους που συμμετείχαν για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου, ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές-χορηγούς, στους συντονιστές που σε κάθε θεματολόγιο ήταν οι κατάλληλοι και επαρκέστατοι και βέβαια στην εξυπηρέτηση των αξιόλογων με επαρκή προσόντα νεανίδων που ήταν στην Γραμματεία και την ιδιαίτερη φιλοξενία και εξυπηρέτηση με τα αφεψήματα και τα εδέσματα ,όπου στα διαλλείματα πραγματοποιούνταν επαφές μεταξύ των συνέδρων και έτσι δημιουργούνται δια της ιδιαζούσης παρουσίας μία συνέχεια επικοινωνίας μετά τα συνέδρια ανταλλάσοντας ιδέες, προτάσεις, διορθώσεις και γιατί όχι και φιλίες διεθνείς.
Θεωρούμε βέβαιο ότι πρέπει μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα η επανάληψη με τον τίτλο 2ο Συνέδριο και πέρα από την μετάβαση στην καθαρή ενέργεια να συζητηθούν η μετά την αποκατάσταση των πρώην Ορυχείων οι τρόποι εκμετάλλευσης της γης και η αξιοποίηση του συνολικού πλούτο της Δυτικής Μακεδονίας και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως προσδιορίζουμε και στις εργασίες μας
Νο 2: «Ανάπτυξη-αναβάθμιση-βελτίωση της Λίμνης Πολυφύτου περιφερεικά,εντός,εκτός και παραπλεύρως». (19-5-2017)
Νο 2β: «Ανάπτυξη στις περιλίμνιες Περιοχές της Δυτικής Mακεδονίας» (25-4-2019)
Νο 6β: Προτάσεις για την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας (2-5-2019)
Φίλοι, φίλοι των ΜΜΕ, φίλοι του face και των παγκόσμιων φόρουμ που συμμετέχουμε ως μέλη, συμπολίτες της Δυτικής Μακεδονίας , σ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Στη Δημοκρατία οι κριτικές είναι απαραίτητες, ακόμη και οι αρνητικές. Ως ενεργοί πολίτες, οφείλουμε, το έχουμε υποχρέωση στην επόμενη γενεά, να συμμετέχουμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο μικρό ή μεγάλο, το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το δικό μας ενδιαφέρον. Απ αύριο κανείς Δυτικομακεδόνας δεν δικαιούται να επιρρίπτει για τα κακώς γενόμενα ευθύνες σ’ αλλότριους συντελεστες.
Τέλος σας καταθέτουμε παρακάτω την Περιληπτική επιστολή μας η οποία αφορά εργασίες μας από την Ιστοσελίδα μας :
Η Πολιτεία της Ουτοπίαςhttps://thomasgkatzoflias.wordpress.com
όπως μας ζητήθηκε από τους διοργανωτές του Συνεδρίου και την ανακοινώσαμε περιληπτικά στην Στρογγυλή Τράπεζα του Συνεδρίου και διαπιστώνουμε πολλά κοινά σημεία από τα συμπεράσματα του .
« Η ομιλία μας στο Συνέδριο για τη Μετάβαση των Βαλκανίων στην Καθαρή Ενέργεια που πραγματοποιείται 19-9-2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης και τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC) και έχει την υποστήριξη του Συστήματος Πληροφοριών για τις Έξυπνες Πόλεις της ΕΕ (SCIS). #BCET2019 #CluBE #EVEKozanis
Με την πρόσκληση που μας κάνατε καταδεικνύεται ακόμη μία φορά ότι η Ε.Ε. και η Παγκόσμια Τράπεζα μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών τους δίνουν το δημοκρατικό παράδειγμα υπερασπιζόμενοι την υποχρέωση και το δικαίωμα:
Ο απλός πολίτης να έχει λόγο και να πρωταγωνιστεί στα προβλήματα και ιδιαίτερα όταν αυτά αφορούν στο περιβάλλον όπως αυτό διαμορφώνεται από την επίδραση ενός ανοιχτού ή κλειστού ορυχείου και τις συνέπειες του σε αυτό παγκοσμίως, από κακές ή καλές ενέργειες Πολιτών, Επιχειρήσεων, Οργανισμών, Κρατών. Άλλωστε αυτό εύστοχα διατυπώνεται στην ρήση : ΕΝΑ ΟΡΥΧΕΙΟ Η ΕΝΑ ΠΡΩΗΝ ΟΡΥΧΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΠΙΚΟ. Και τη ρήση αυτή επιβεβαιώνει η παρουσία σας σήμερα εδώ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΎΜΕ ΩΣ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Σ’ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ, ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.
Ο μεγάλος ΡΟΥΡ της Γερμανίας έδωσε το καθαρό παράδειγμα για το περιβάλλον. Στην περιοχή που βρισκόμαστε εδώ στην Δυτική Μακεδονία χρησιμοποιούμε τη ρήση ότι είμαστε στον μικρό ΡΟΥΡ της Ελλάδος και θεωρούμε ότι πρέπει να παραδειγματιστούμε από τον μεγάλο ΡΟΥΡ για ένα καθαρό περιβάλλον και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του. “Η τελευταία πινελιά έπεσε χθες, με την λήξη της λιγνιτικής εποχής, στην Περιοχή του ΡΟΥΡ (Ruhrgebiet) και μάλιστα με την παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.”
Στις επιστολές μας Νο 1 έως και Νο 1η, που βρίσκονται στην ιστοσελίδας μας :
Η Πολιτεία της Ουτοπίαςhttps://thomasgkatzoflias.wordpress.com
αναλύουμε τεκμηριωμένα την πορεία των Ορυχείων της Δυτικής Μακεδονίας, την πορεία και την προσφορά του Κολοσσού που ονομάζεται ΔΕΗ, στην ανάπτυξη της χώρας μας, επισημαίνοντας λάθη, παραλήψεις, παροχές και υπηρεσίες κοινωνικές, διαχρονικές πολιτικές εκμεταλλεύσεις κ. ά., εδώ και 70 χρόνια. Πριν λίγα χρόνια το ένα τρίτο της αγοραστικής-οικονομικής δύναμης στην Δυτική Μακεδονία είχε άμεση ή έμμεση σχέση με τα εργοστάσια-εργοτάξια-εργαζόμενους, ειδικά της ΔΕΗ.
Τώρα πλέον το οικονομικό φαινόμενο έχει τεράστια φθίνουσα κατεύθυνση, με τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για την Περιοχή μας και με μόνα κατάλοιπα τους εγκαταλελειμμένους οικισμούς, την σεληνιακή φωτογραφία της Περιοχής μας και τα διάσπαρτα εγκαταλελειμμένα μηχανήματα, για το οποία οι αρμόδιες Υπηρεσίες της ΔΕΗ, της Πολιτείας (τοπική και κεντρική), της ΕΕ, δεν μερίμνησαν ακόμη να τα βάλουν σε μία συγκεκριμένη μουσειακή θέση και για αυτό λόγο στην επιστολή μας : Νο 1δ: Μέρος Πρώτο «ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕH» (20-8-2017) σημειώνουμε : «Αλήθεια θα παροπλίσουμε τα χωράφια μας; Ή εννοεί κάτι άλλο ο νόμος, που εμείς, ως απλοί πολίτες, δεν το αντιλαμβανόμαστε; Για να βοηθήσουμε θα προτείναμε στην λέξη «παροπλισμός», με την προϋπόθεση να γραφτούν επιτέλους και στα ελληνικά, να προστεθούν τα εξής:
« ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ και ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ».
Δυστυχώς, εάν δεν βιώνει κάποιος από κοντά αυτά τα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων, τόσο στους μικροχώρους των εργοταξίων και εργοστασίων, όσο και στους οικισμούς, όπου ζουν μαζί με τα παιδιά τους, αλλά επιπρόσθετα και στο Μεγαχώρο της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, είναι αδιανόητο να αντιληφθεί τον τεράστιο όγκο λιγνίτη, και τέφρας, καθώς και τον όγκο των υπερκείμενων φορτίων, να ανεβαίνει και να κατεβαίνει ημερησίως, ισοδύναμα με έναν Λυκαβηττό, εκτός από τις επιβλαβείς εκπομπές ρύπων. Με την εκ του μακρόθεν προσέγγιση του προβλήματος δεν δίνεται, στον καθένα μας, η δυνατότητα να έχει πλήρη εικόνα των πολυπληθέστατων προβλημάτων.»
Προσδιορίζουμε το τέλος των Ορυχείων στα επόμενα χρόνια και καταθέτουμε την αγωνία αλλά και τεκμηριωμένες προτάσεις, μέσα από τις εργασίας μας, για την απόλυτη αποκατάσταση και εκμετάλλευση όλων των πρώην Ορυχείων με ποικίλους τρόπους, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής, σε μία έκταση που ενδεχομένως να υπερβαίνει τα 300.000 στρέμματα, εάν, εκτός των Ορυχείων, προσθέσουμε τις γειτονικές περιοχές των Δήμων και του Δημοσίου και σημειωτέον ότι σ’ αυτόν τον αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται τα ιδιωτικά αγροτεμάχια.
Προτείνουμε στην Πολιτεία και στην Ε.Ε. να δημιουργηθεί ένα Νομικό Πρόσωπο, με συμμετοχή του λαού, δια των εκπροσώπων του και επίσης να δημιουργηθεί ένα Πολυεπιστημονικό Ινστιτούτο Ερευνών και Μελετών (βλέπε επιστολές μας Νο 6α: Επιτακτική είναι η ανάγκη ίδρυσης Πολυεπιστημονικού Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και Πρόταση. (28-12-2018) και Νο 6γ: ΠΟΛΥΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ (20-5-2019)) για να θεραπεύσει όλες τις μέχρι σήμερα παραλείψεις και παραβάσεις που κάναμε, αλλά και να συμμετέχει περαιτέρω στην ανάπτυξη της Περιοχής μας. Άλλωστε αυτό φαίνεται πως ήδη έχει αποφασισθεί από την ΕΕ, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε (βλέπε: (www.sioufas.gr/ELLADA%20ANTAGWNISTIKH%20%20TOMOS%20A.pdf : Η μελέτη για την επίτευξη της στρατηγικής της Λισσαβόνας και η νέα δικτυακή ….. δημιουργούνται δύο Ινστιτούτα: το ΙΝ.ΕΜ. …… της ΔΕΗ, (Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησος κ.λπ.). «Scan ptolemaios θωμάς , επιστολή πρωινός λόγος»
Πέρα από τη θέσης μας για τον τρόπο εκμετάλλευσης των πρώην Ορυχείων στην επιστολή μας : Νο 1η: «H Μεταλιγνιτική Περίοδος στην Δυτική Μακεδονία ξεκίνησε τουλάχιστον πριν 20 χρόνια.» (24-4-2019) σας διαβάζουμε επί λέξει την παρακάτω παράγραφο της : Νο 1ε : «Δεν την έχουμε καταγράψει επίτηδες ακόμη. Θέτουμε όμως ένα σημαντικό ερώτημα σ όλους τους ειδικούς και εξειδικευμένους πολίτες Έλληνες και ξένους. Αυτή την εγκατάσταση των πυλώνων υψηλής τάσεως ρεύματος, αξίας τρισεκατομμυρίων δραχμών, που κάποτε και για πολλά χρόνια μετέφερε και 10.000 ΜW, από την Περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, θα σταματήσουμε να την εκμεταλλευόμαστε και να την χρησιμοποιούμε επειδή μαθηματικά θα τελειώσει ο λιγνίτης; ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ και θεωρούμε ότι οι τεχνοκράτες θα έχουν πρόταση ή προτάσεις αξιοποίησης και χρήσης της, για μία άλλη ή άλλες αθώες μορφές ενέργειας , όπως ο ήλιος (η Περιοχή μας στατιστικά έχει ενδεχομένως την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στην Ελληνική Επικράτεια), ο αέρας, τα σκουπίδια, κλπ. Η Δυτική Μακεδονία ήταν και είναι παράδεισος. ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ο δρόμος προς την ανάπτυξη δεν είναι εύκολος, θέλει συναίνεση και συνεννόηση .. ».
Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν την γράψαμε τυχαία. Παρακολουθούμε με τους αξιόλογους συνεργάτες μας, επώνυμους και ανώνυμους, τις προσπάθειες που γίνονται παγκοσμίως για την καθαρή ενέργεια. Απλά δεν θέλαμε να φανούμε «γραφικοί» και να γράψουμε για την αποθήκευση της Ηλεκτρικής Ενέργειας ή την παραγωγή Υδρογόνου, όταν δεν είναι έτοιμοι οι ιθύνοντες να ακούσουν. Είναι ευτύχημα που έφτασε αυτή η ώρα γιατί σήμερα θα το ακούσουμε από τις Αρμόδιες Παγκόσμιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς και είμαστε πολύ ευτυχείς, που βάλαμε ένα εμπειρικό λιθαράκι σ’ αυτό που στα επόμενα χρόνια θα αλλάξει τον τρόπο της ζωής μας, σ’ ό,τι έχει σχέση με την ενέργεια.
Ακόμη και το ηλεκτρικό αυτοκίνητό μας θα αποτελεί σταθμό αποθήκευσης Η.Ε., που θα μπορεί να ηλεκτροδοτεί και τις ανάγκες του σπιτιού μας και μάλιστα αποκλειστικά από ΑΠΕ (το αφήνουμε κι αυτό να το αναλύσουν οι ειδικοί και θεωρούμε ότι θα γίνει πολύ σύντομα).
Εκμεταλλευόμενοι την παρουσία σας κάνουμε γνωστό τις επιστολές μας :
) • Νο 2: «Ανάπτυξη-αναβάθμιση-βελτίωση της Λίμνης Πολυφύτου περιφερεικά,εντός,εκτός και παραπλεύρως». (19-5-2017) · Νο 2α: ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ «Αρχές και προϋποθέσεις σχεδιασμού, ίδρυσης και λειτουργίας τους». (12-3-2018)
- Νο 2β: «Ανάπτυξη στις περιλίμνιες Περιοχές της Δυτικής Mακεδονίας» (25-4-2019) , στις οποίες προσπαθούμε να καταδείξουμε με συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις ότι γύρω από τις τεχνητές μας λίμνες Πολυφύτου και Ιλαρίωνος ( που δημιουργήθηκαν πριν από 50 και 10 χρόνια αντίστοιχα στην Δυτική Μακεδονία) και παράγουν καθαρή ενέργεια, μπορούμε ν’ αναπτύξουμε ένα Πάρκο για όλους τους πολίτες της Ευρώπης και ειδικά για άτομα με Αναπηρία, το οποίο μεταξύ των άλλων θα είναι υπόδειγμα προς μίμηση, γιατί θα έχει μηδενικούς ρύπους από τις εφαρμογές των αναγκών λειτουργίας του. Ήδη την εργασία μας Νο 2 την φιλοξενεί στην βιβλιογραφία Διπλωματικής Εργασίας η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης, μεταξύ των παγκόσμιων face, όλες τις εργασίες μας φιλοξενεί και το παγκόσμιο face Development Action Forum (Φόρουμ δράσης για την ανάπτυξη), με το οποίο συνομιλούμε συχνά, ως κλειστή ομάδα, για θέματα παγκόσμια αλλά και τοπικά και έχει διαχειριστές την WORD BANK και τον ΟΗΕ.
Στις επιστολές μας: · Νο 3: «Διαχείριση Πρώτου, Δεύτερου και Τρίτου Βαθμού Νοσηλείας στη Δυτική Μακεδονία». (7-1-2018)
- Νο 3α: Διαχρονική η ευθύνη πολιτών και πολιτικών για την παντελή έλλειψη τριτοβάθμιας νοσηλείας στην Δυτική Μακεδονία. (26-6-2019)• τεκμηριώνουμε και προτείνουμε και την ανάγκη λειτουργίας ενός Τριτοβάθμιου Ιδρύματος Νοσηλείας για τις ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας και των Δυτικών Βαλκανίων, με στόχο, σαν παράδειγμα προς μίμηση, η εξυπηρέτηση λειτουργίας του να γίνεται με ενέργεια καταναλισκόμενη μόνο από ανανεώσιμες πηγές.
Στην επιστολή μας : Νο 6β: Προτάσεις για την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας (2-5-2019) καταγράφουμε με κάθε λεπτομέρεια και τεκμηρίωση πως μπορεί ν’ αναπτυχθεί η Δυτική Μακεδονία, με την παραγωγή και εκμετάλλευση ειδών Πρωτογενών Προϊόντων, ιδιαίτερα Βιολογικών και από τον τεράστιο σε έκταση, ήπιο και προσβάσιμο Φυσικό της πλούτο, ώστε το όφελος να μεταφερθεί σ’ όλους τους πολίτες της Ε.Ε. Αυτή όλη η Περιοχή με τα στοιχεία της δομής και κοινωνίας της, που είναι μόνο θετικά και με τους ανθρώπους της, που έχουν τεράστιες γνώσεις εμπειρικές, τεχνικές, τεχνολογικές, επιστημονικές με ποικίλες εξειδικεύσεις, θεωρούμε ότι αύριο μπορεί να γίνει μία έξυπνη πόλη της Ε.Ε. Βούληση να έχουμε.
Στην επιστολή μας : Νο 6: Ενημερώσεις – επισημάνσεις – προτάσεις, προς τους Τοπικούς θεσμικούς Φορείς της Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τις εργασίες μας, που επιμεληθήκαμε. (15-11-2018) )απευθυνόμαστε στην Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού και στα αρμόδια Επιμελητήρια, Εργατική Κέντρα και Συλλόγους της Δυτικής Μακεδονίας, κάνοντας μία λεπτομερή ενημέρωση των εργασιών μας, με τις τεκμηριωμένες προτάσεις. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία ανταπόκριση, εκτός από το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, που μας ζήτησε να ανταλλάξουμε απόψεις και περιέλαβε την αλληλογραφία εργασιών μας σε Ημερήσιες Διατάξεις του και φιλοξενεί τις εργασίες μας σε SITE.
Την επιστολή μας : Νο 7: (Αποτελεί και την Περίληψη της Αναφοράς μας) Αναφορές με αιτήματα και ενημερώσεις, προς το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, σχετικές με τις προτάσεις, επισημάνσεις και προβληματισμούς, που επιμεληθήκαμε στις εργασίες μας, για την Δυτική Μακεδονία, την Ελλάδα και την Ε.Ε. (1-1-2019) θα την υποβάλλουμε τους επόμενους μήνες στην Ελληνική Βουλή και στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας τους, με το αίτημα να λάβουν υπόψη τις τεκμηριωμένες λεπτομερείς προτάσεις μας, να εξετάσουν τις μέχρι σήμερα παραλείψεις και να τις θεραπευόσουν, μέσα από στοχευόμενες ενέργειες τις οποίες προσδιορίζουμε με πλήρη σαφήνεια, με στόχο την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, για το καλό των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας και κατά προέκταση όλων των πολιτών της Ε.Ε.
Στην επιστολή μας : Νο 8: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αλληλογραφίας μας με Θεσμικούς Φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εν μέρει με Θεσμικούς Φορείς της Ελληνικής Επικράτειας, αλλά και της E.E. και των Χωρών της, σχετικά με τις εργασίας μας, που δημοσιοποιούμε εδώ και 20 χρόνια. (19-2-2019) φαίνεται πως κοινοποιήσαμε όλες τις εργασίες μας σε δεκάδες αρμόδιους θεσμικούς και λοιπούς Φορείς και σε 28 Πανεπιστήμια εντός της Χώρας, αλλά και εκτός.
Επίσης διαβιβάσαμε και τις παρακάτω επιστολές στους αρμόδιους Παγκόσμιους Οργανισμούς: Επιστολή προς Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ , Επιστολή προς Πρόεδρο Παγκόσμιας Τράπεζας
Τέλος θέλουμε ν ευχαριστήσουμε τα ΜΜΕ για την διαχρονική τους φιλοξενία και τους φίλους αναγνώστες με τα χιλιάδες-χιλιάδες LIKE καθώς και τις παρατηρήσεις-υποδείξεις και διορθώσεις τους, εντός και εκτός της Χώρας μας. Κυρίες και κύριοι σας ευχαριστούμε, που μας παρακολουθήσατε και σας διαβεβαιώνουμε ότι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ….
Με εκτίμηση Κοζάνη 9-9-2019
-Θωμάς Γκατζόφλιας thomasgkatzoflias@yahho.com Συνταξιούχος ΔΕΗ, Προύσης 10 Κοζάνη Τ.Τ.50100 ΕΛΛΑΔΑ τηλέφωνα 2461040277, 6944554975-
Φωτεινή Χατζάρα ag_ygias@yahoo.gr Συνταξιούχος εκπαιδευτικός Καστοριάς 14 Κοζάνη ΤΤ 50100 Ελλάδα τηλέφωνο 6942401180