Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους και οι δικαστικοί δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους, βλέποντας και ακούγοντας τα κατορθώματα δύο απατεώνων, που φόρτωσαν και μετέφεραν με επιβατικό αυτοκίνητο, 1.500 κιλά σίδερο, που έκλεψαν από τα ορυχεία της ΔΕΗ.
Η νέα κλοπή σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Νότιο Πεδίο. Αυτοκίνητο τύπου carina, με οδηγό έναν 52χρονο και συνεπιβάτη έναν 21χρονο, πέρασε την πύλη του Νοτίου Πεδίου στις 9.55 μ.μ. Επειδή όμως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι καταχωρημένο στην «κόκκινη λίστα» της υπηρεσίας φύλαξης του ΛΚΔΜ, στην υπηρεσία σήμανε συναγερμός και οι φύλακες έθεσαν υπό παρακολούθηση το αυτοκίνητο από την πρώτη στιγμή. Το ύποπτο όχημα κατευθύνθηκε μέσα στο ορυχείο, σταμάτησε σε ένα σημείο, όπου οι δύο άνδρες άρχισαν να φορτώνουν σιδερένια δόντια από εκσκαφείς, ρουλεμάν και παλιοσίδερα. Χρειάστηκαν μόλις μία ώρα να φορτώσουν επιμελώς τα κλαπέντα σίδερα, βάρους 1,5 τόνου, στο πορτ – μπαγκάζ και μέσα στο θάλαμο από τον οποίο να σημειωθεί ότι είχαν βγάλει τα καθίσματα για να χωρέσει το φορτίο.
Μόλις ολοκλήρωσαν την κλοπή, πήραν το δρόμο της επιστροφής, ακριβώς στις 10.55, χωρίς όμως να αντιληφθούν ότι οι φύλακες της υπηρεσίας φύλαξης τους παρακολουθούσαν διακριτικά, ενώ συγχρόνως είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία. Σε ετοιμότητα βρισκόταν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφάλειας Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Τελικά οι δύο δράστες, πήραν το δρόμο προς Πτολεμαΐδα, οπότε ανέλαβε δράση το Τ.Α. Πτολεμαΐδας. Μόλις το carina έφτασε στα «φανάρια» της ΑΕΒΑΛ, οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο και το έλεγξαν. Δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν είδαν ότι οι δύο δράστες είχαν «σηκώσει» 1.500 κιλά σίδερα με ΙΧΕ αυτοκίνητο. Όταν μάλιστα οι αστυνομικοί οδήγησαν το αυτοκίνητο σε γκαράζ, προκειμένου να το ελέγξουν καλύτερα και να επιστρέψουν τα κλοπιμαία, το σασί είχε πιάσει χώμα στην κυριολεξία από το βάρος.
Ο 52χρονος και ο 21χρονος, αμφότεροι κάτοικοι Πτολεμαΐδας συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης. Προχτές το μεσημέρι δικάστηκαν στο Αυτόφωρο, όπου ο πρόεδρος του δικαστηρίου δεν έκρυψε την έκπληξή του, λέγοντας «πως μπορέσατε να φορτώσετε τόσα παλιοσίδερα σε μια κούρσα». Βεβαίως, εάν κάποιος είναι ειδήμονας, όλα τα μπορεί, καθώς όπως προαναφέρθηκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν στην «κόκκινη λίστα της υπηρεσίας φύλαξης, οι φύλακες της οποίας έκαναν για άλλη μια φορά πολύ καλά τη δουλειά τους και ήταν αποτελεσματικοί.
Το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα ποινή φυλάκισης 7 μηνών. Τα κλαπέντα αντικείμενα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, αποδόθηκαν στη ΔΕΗ.
Τέλος να σημειωθεί ότι πριν από δέκα ημέρες, είχε κλαπεί από το ορυχείο Νοτίου Πεδίου, μία μεγάλη ηλεκτροκόλληση, αξίας 30.000 ευρώ. Η ηλεκτροκόλληση βρέθηκε πριν από τρεις ημέρες στις αποθέσεις του ορυχείου.
ΧΡΗΣΤΟΣ BHTTAΣ
































