Κάθε Πάσχα το έθιμο θέλει να βάφουμε αυγά και κάθε χρόνο, φτιάχνουμε πολλά περισσότερα από όσα πρόκειται να τσουγκρίσουμε το Μεγάλο Σάββατο ή την Κυριακή του Πάσχα. Βρήκαμε νόστιμους τρόπους να τα αξιοποιήσουμε, για να μην πάει κανένα χαμένο.
Τα προσθέτουμε σε σαλάτες
Ρυζοσαλάτα με αυγά
Οι σαλάτες είναι η πιο προφανής επιλογή για να προσθέσουμε βραστά αυγά. Πέρα από τις πράσινες σαλάτες του γιορτινού τραπεζιού όμως, μπαίνουν και σε μια χορταστική ρυζοσαλάτα.
Πασχαλινή αυγοσαλάτα
Αυτή την αβγοσαλάτα τη φτιάχνουμε κάθε Πάσχα και είναι υπέροχη! Συνοδεύει ωραία το αρνί στο γιορτινό τραπέζι, αλλά τη φτιάχνετε και τις επόμενες μέρες και γίνεται γέμιση για νόστιμα σάντουιτς.
Φτιάχνουμε μαζί τους νόστιμα ορεκτικά
Αυγά γεμιστά με κρέμα από τον κρόκο τους, απάκι, τσίλι και μυρώνια
Ένα από τα πιο δημιουργικά ορεκτικά, που ταιριάζει γάντι στα γιορτινά τραπέζια. Ο συνδυασμός κρόκου με απάκι και μυρωδικά δίνει στην κρέμα υπέροχη γεύση.
Αυγά με ζαμπόν γκρατινέ στο φούρνο
Αυγά, ζαμπόν, κρεμμυδάκι φρέσκο και μια μπεσαμέλ είναι τα μόνο που ζητάει αυτό το ορεκτικό, που κλέβει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι.
Βραστά αυγά παναρισμένα με κιμά από λουκάνικο
Αυτό το ορεκτικό θυμίζει τα σκωτσέζικα αυγά, που παραδοσιακά πανάρονται με κιμά, αλλά γίνονται ακόμη πιο εύκολα αφού εδώ χρησιμοποιούμε κιμά από λουκάνικο. Τα σερβίρουμε ως έχουν ή παρέα με μια δροσερή, πράσινη σαλάτα.
Αλλά και κυρίως πιάτα
Κάρι με τα αυγά του Πάσχα
Ποιος είπε ότι τα βραστά αυγά δεν μπορούν να γίνουν από μόνα τους ένα χορταστικό κυρίως πιάτο; Μαζί τους, για παράδειγμα, φτιάχνουμε ένα αρωματικό κάρι.
Ρολό με κιμά ανάμικτο, λαχανικά και βρασμένα αυγά
Το ρολό κιμά γεμιστό με βρασμένα αυγά είναι από τις πιο κλασικές συνταγές, που ταιριάζει τόσο στο καθημερινό όσο και στο κυριακάτικο τραπέζι. Τώρα που έχουμε τόσα βραστά αυγά διαθέσιμα, είναι κρίμα να μην το φτιάξουμε.
Τα προσθέτουμε ως γέμιση σε πίτες
Πασχαλινή χορτόπιτα με βραστά αυγά
Αυτή η πίτα αποδεικνύει με τον πιο νόστιμο τρόπο ότι τελικά τίποτα δεν πάει χαμένο, ούτε καν τα βραστά αυγά!
Muffins με πασχαλινά αυγά έκπληξη
Απολαυστικά, αλμυρά muffins που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Είναι και ωραίο σνακ, για ανάμεσα στα γεύματα.
Αυγόπιτα με βραστά αυγά, μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού
Μία ακόμη πίτα που στη γέμιση της μπορούμε να προσθέσουμε βραστά αυγά, που συνδυάζονται άψογα με τα μανιτάρια και τα τυριά. Η επικάλυψη της γίνεται με μια φίνα σάλτσα από γιαούρτι.
Πηγή: olivemagazine