- 1 φλιτζ. τσαγιού κουσκούς
- 1½ φλιτζ. τσαγιού καυτό νερό
- 1/2 ματσάκι άνηθο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- 60 ml χυμό λεμονιού
- 120 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 φιλέτα σολομού (κατά προτίμηση με το δέρμα), περίπου 200 γρ. το καθένα
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
- 2 κολοκυθάκια, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία Ζεσταίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε το κουσκούς με λίγο αλάτι, ρίχνουμε το καυτό νερό, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Βάζουμε στο μούλτι τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, και τα χτυπάμε καλά, έως ότου αποκτήσουμε μια παχύρρευστη σάλτσα. Παίρνουμε τα φιλέτα σολομού, τα χαράζουμε από την πλευρά με το δέρμα σε 3 – 4 σημεία, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με το δέρμα προς τα πάνω, τα αλείφουμε με τη μισή σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τα ψήνουμε για περίπου 5 – 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς στην υπόλοιπη σάλτσα 2 κολοκυθάκια, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, για 1 – 2 λεπτά. Στραγγίζουμε το κουσκούς από τυχόν παραπανίσια υγρά και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Σερβίρουμε τα φιλέτα σολομού με το κουσκούς και φέτες λεμονιού.