- 2 ψαρονέφρια (χοιρινό φιλέτο), ολόκληρα
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 30 ml κονιάκ
- 1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille au miel
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
Αλατοπιπερώνουμε τα ψαρονέφρια και τα λαδώνουμε με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Σοτάρουμε τα ψαρονέφρια μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές για περίπου 5-6 λεπτά συνολικά. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 12 – 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Ελέγχουμε κόβοντας μια φέτα: πρέπει να μην υπάρχει ζωντανό αίμα στο εσωτερικό του, καθότι το χοιρινό τρώγεται μόνο καλοψημένο.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε το λάδι που περίσσεψε (1 κουταλιά) στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τη δάφνη για 1/2 λεπτό. Σβήνουμε με το κονιάκ και τρίβουμε τον πυθμένα του σκεύους με μια ξύλινη κουτάλα για να διαλυθούν στο λιγοστό υγρό τα νόστιμα καμένα υπολείμματα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ίσα να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Σερβρίρουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Συνοδεύουμε με ελαφριά πράσινη σαλάτα.