Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το βράδυ του Σαββάτου, σε κέντρο της Κοζάνης το περιφερειακό τμήμα Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, όπου ο πρόεδρός του ανακοίνωσε την πραγματοποίηση συνεδρίου στην Κοζάνη, στο οποίο κλήθηκε ο υπουργός Οικονομικών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλά μέλη του επιμελητηρίου με τις οικογένειες και φίλους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία έστω και για λίγο να ξεφύγουν από την καθημερινότητα των προβλημάτων και να διασκεδάσουν. Απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, ο πρόεδρος Μανόλης Καρακάσης, σημείωσε ότι «η νέα Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας που προέκυψε από τις εκλογές τις 12 Δεκεμβρίου 2010 σας καλωσορίζει στην σημερινή εκδήλωση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την ευκαιρία της νέας χρονιάς. Είναι μια μέρα που μας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε όλοι μαζί, να σας ενημερώσουμε για τις δραστηριότητες του Περιφερειακού Τμήματος και να διασκεδάσουμε».
Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό ο Μ. Καρακάσης, σημείωσε: «Το Περιφερειακό Τμήμα με συνέπεια, τόσα χρόνια, στις δεσμεύσεις του, να είναι παρόν σε όλα τα θέματα οικονομολογικού ενδιαφέροντος, συνεχίζει τις προσπάθειες του για όλους τους Οικονομολόγους για την καθιέρωση του θεσμικού ρόλου του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε Περιφερειακό επίπεδο, την προώθηση των θεμάτων οικονομίας και ανάπτυξης και την προσέλκυση των μελών και ειδικά των νέων συναδέλφων στο Περιφερειακό τμήμα προκειμένου να είναι αρωγός στα προβλήματα εργασίας που αντιμετωπίζουν.
Είμαστε παρόντες με θέσεις και προτάσεις για την οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελληνική και Παγκόσμια Οικονομία και με παρεμβάσεις σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες στις επιχειρήσεις και στα ελληνικά νοικοκυριά.
Η οικονομική κρίση που διέρχεται σήμερα η πατρίδα μας με επιπτώσεις σ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα και σε όλους τους τομείς δραστηριότητας αναδεικνύει περίτρανα ότι πρέπει να επανέλθουμε στα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας που έχουν σχέση με την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική δικαιοσύνη και τις ηθικές αξίες».
Αναφερόμενος στους στόχους της νέας διοίκησης, ο πρόεδρος ανακοίνωσε την διεξαγωγή συνεδρίου στην Κοζάνη, με θέμα «την οικονομική συγκυρία της χώρας μας αλλά και τις σχεδιαζόμενες δημοσιονομικές αλλαγές που συντελούνται». Είπε ότι έχει σταλεί σχετική πρόσκληση στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Στη συνέχεια είπε ότι «είναι συνεχής η συνεργασία μας με τους συλλόγους Λογιστών για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την επαγγελματική τους κατοχύρωση, αναμένουμε τον σχετικό νόμο για την πιστοποίηση των λογιστικών γραφείων, καθώς επίσης και με τους τοπικούς φορείς, επιμελητήρια, για την από κοινού ανάληψη δράσεων που αφορούν το μέλλον του τόπου μας. Αναφέρθηκε και «στην ενεργοποίηση όλων των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου μέσα από επιτροπές που θα επεξεργάζονται διάφορα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας οικονομικού ενδιαφέροντος».
Τέλος, ο Μ. Καρακάσης διαβεβαίωσε ότι «το Οικονομικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει να είναι παρόν σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία όλων των εμπλεκομένων φορέων της τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης με στόχο την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, της τοπικής οικονομίας, την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης για τα νέα παιδιά που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους».
Την εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ