Ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να έρθει στο νομό Κοζάνης, αφού δεν υπάρχει διαθέσιμη ημέρα στο «σφιχτό» πρόγραμμα του προέδρου, γι’ αυτό η τοπική ΝΟΔΕ προσανατολίζεται στον προγραμματισμό της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης με ομιλητή πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος, πιθανότερα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης, είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία με τον γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος στη Συγγρού, από τον οποίο ζήτησε αν μπορεί να συνδυαστεί η επίσκεψη Σαμαρά στη Λάρισα και με μία σύντομη επίσκεψη στην Κοζάνη. Επειδή όμως αυτό το ενδεχόμενο σχεδόν αποκλείστηκε, ο Γιάννης Δίκας, ζήτησε να είναι ομιλητής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Κοζάνη ο Β. Μεϊμαράκης λαμβάνοντας την διαβεβαίωση ότι θα γίνει προσπάθεια «ικανοποίησης του αιτήματος».
Να σημειωθεί ότι σε επίπεδο ΝΟΔΕ δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, καθώς εξαρτάται από το πρόγραμμα Μεϊμαράκη ή άλλου κεντρικού στελέχους. Σε κάθε περίπτωση πάντως η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σε «κλειστό» χώρο, με πιθανότερο το εκθεσιακό κέντρο των Κοίλων. Μια άλλη σκέψη είναι να γίνει στο «κλειστό» γυμναστήριο Κοζάνης, όπου κατ’ ανάγκη θα υπάρξει σύγκριση με τη συγκέντρωση Βενιζέλου. Διαφορετικά μπορεί να επιλεχθεί ο χώρος ενός ξενοδοχείου.
Επίσης, προεκλογική συγκέντρωση προγραμματίζεται και στην Πτολεμαΐδα, ενώ το πιθανότερο είναι να μη γίνουν κεντρικές συγκεντρώσεις στους δήμους Σερβίων – Βελβεντού και Βοΐου.
Στο μεταξύ, η ΝΟΔΕ με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι δεν θα ανοίξουν εκλογικά κέντρα στο νομό, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και ως τέτοια θα χρησιμοποιηθούν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Κατόπιν αποφάσεως του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και σε μία προσπάθεια να υπάρξει περιορισμός των εξόδων στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα εξαιτίας της δυσμενούς περιόδου, η ΝΟΔΕ Κοζάνης ενημερώνει ότι τα γραφεία του κόμματος θα λειτουργούν ως εκλογικά κέντρα για την προεκλογική περίοδο. Οι φίλοι, οι οπαδοί και κάθε ενδιαφερόμενος μπορούν να λαμβάνουν κάθε ενημέρωση, υλικό, φυλλάδια και πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές από τα γραφεία .
Συνεπώς, για την περιφερειακή ενότητα της Κοζάνης θα λειτουργήσουν –ως εκλογικά κέντρα- τα γραφεία του κόμματος στην πόλη της Κοζάνης (Πλατεία Ελευθερίας 7), της Πτολεμαΐδας (Νοσοκομείου 7, στη στοά) της Νεάπολης του Δήμου Βοϊου, στα Σέρβια του Δήμου Σερβίων – Βελβενδού καθώς και όπου υπάρχουν Τοπικές Επιτροπές στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους.
Σε μία από τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ (ΝΟΔΕ Κοζάνης, Δημοτικές και Τοπικές Οργανώσεις, Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα) βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και δραστηριότητα προκειμένου, στις 6 Μαΐου, να υπάρξει νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία για να υπάρξει ξανά Ελπίδα και Προοπτική για τη χώρα.
Σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης –και ενώ συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι δραστηριότητες οργάνωσης και σχεδιασμού για τις εκλογές- έγινε ήδη στα γραφεία τις ΝΟΔΕ Κοζάνης, παρουσία του υφυπουργού υγείας κ. Βαρτζόπουλου και της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, η παρουσίαση των υποψηφίων Βουλευτών του κόμματος ενώ τόσο στην Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Πτολεμαΐδας όσο και της Νεάπολης συγκροτήθηκαν οι Δημοτικές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα που έχουν ξεκινήσει τον αγώνα της νίκης των εκλογών ενώ λίαν προσεχώς θα γίνει και η ανάλογη συγκρότηση και στην τοπική μας στα Σέρβια».
Βεβαίως, μπορεί η παραπάνω ανακοίνωση να μιλάει «για πλήρη ετοιμότητα» του κομματικού μηχανισμού, ωστόσο είναι αποκαλυπτική η ομολογία στην τελευταία σειρά της ανακοίνωσης, ότι δηλαδή εννέα ημέρες πριν από τις εκλογές δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα στα Σέρβια.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
































