Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου με πέτσα (200-250γρ./τμχ.)
- 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 400ml ζωμό κοτόπουλου
- 60γρ. ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
- 3 πιπεριές κόκκινες, ψητές, αποφλοιωμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους (ή, εναλλακτικά, 100γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
- 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- 30γρ. κάπαρη
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι
- 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και προσθέτετε τα στήθη του κοτόπουλου από την πλευρά με την πέτσα. Όταν ροδοκοκκινίσουν από αυτή την πλευρά τα γυρίζετε να σοταριστούν και από την άλλη μέχρι να πάρουν χρώμα και από εκείνη την πλευρά.
Βήμα 2
Προσθέτετε το λάδι στο τηγάνι και αχνίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις αρχίσει να μυρίζει σβήνετε με το ζωμό.
Βήμα 3
Αφήνετε το ζωμό να βράσει ώστε να συμπυκνωθεί στο μισό και τότε προσθέτετε το χυμό λεμόνι, το ξύσμα, τις ελιές, την κάπαρη και τις πιπεριές.
Βήμα 4
Συνεχίζετε να βράζετε το φαγητό για λίγα λεπτά ακόμη μαζί με το κοτόπουλο, μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα την πυκνότητα της αρεσκείας σας.
Πηγή: olivemagazine.gr