- 170 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. κακάο
- 330 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά
- 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- καστανή κρυσταλλική ζάχαρη για επικάλυψη
Διαδικασία Τεμαχίζουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την άχνη, το κακάο, τα αυγά και το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα λείο ζυμάρι. Καλύπτουμε το ζυμάρι με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να ξεκουραστεί και να σφίξει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Βάζουμε μπόλικη καστανή ζάχαρη σε ένα πιάτο.
Βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη και την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια και πλάθουμε χοντρά μακρόστενα μπαστούνια διαμέτρου 3 – 4 εκ. Τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. περίπου, τις οποίες πιέζουμε ελαφρώς ώστε να γίνουν πιο επίπεδες. Επειτα τις περνάμε μία-μία από την καστανή ζάχαρη και τις πιέζουμε μέσα σε αυτήν και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε η ζάχαρη να κολλήσει επάνω τους. Μεταφέρουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε σκεπαστό σκεύος.
Συμβουλή Η καστανή ζάχαρη δεν λιώνει το ίδιο εύκολα με τη λευκή κι έτσι, όταν την πασπαλίζουμε στην επιφάνεια ενός γλυκού, οι κόκκοι της παραμένουν ολόκληροι και σχηματίζουν μια τραγανή κρούστα.