Προετοιμασία 10 λεπτά Μαγείρεμα 30 λεπτά Υλικά για 6 άτομα Υλικά-1 κιλό πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
-1/2 φλιτζάνι λάδι -1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο -250 γρ. σπανάκι (τα τρυφερά φύλλα του) -1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη Για τη σος -1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με ανθόγαλα -1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα ελαφριά -1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του) -αλάτι, πιπέρι |
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ετοιμάζουμε τη σoς ανακατεύοντας τα υλικά της σε μπολ. Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι και τοποθετούμε μέσα τις πατάτες, το σέλερι, αλάτι, πιπέρι, το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις βάζουμε σε πιατέλα με το σπανάκι και την παρμεζάνα. Περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.