Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ- 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΟΧΟ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ
Μετά από 12 σχεδόν αγωνιστικές (εξαίρεση ήταν μόνο η 4η) η Α.Ε.Π. Καραγιαννίων «έπεσε» από την κορυφή της Α΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Κοζάνης στην οποία πλέον βρίσκεται η Άρδασσα που στο μεγάλο ντέρμπι κέρδισε με 3-2, παρουσία 600 περίπου φιλάθλων (υπήρχαν και περίπου 60 από τα Καραγιάννια).
Έγινε ένα συναρπαστικό παιχνίδι όπου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2 φορές αλλά τη τελευταία κουβέντα την είπε η Άρδασσα.
Τα αποτελέσματα:
Ακαδημία Σιάτιστας – ΑλιάκμωνΑιανής 4-1
ΠΑΟ Κοίλων – ΑΣ Βελβεντό 2-1
ΑΕ Περδίκκα – Εθνικός Βατερού 5-1
Αναγέννηση Εράτυρας – Ερμής Ασβεστόπετρας 3-1
ΑΕ Ελίμειας – ΑΕ Κοζάνης 1-0
Μ. Αλ. Άρδασσας – ΑΕΠ Καραγιαννίων 3-2
Απόλλων Ακρινής – Κοζάνη 2004 2-2
Τιτάν Σερβίων – Μακεδονικός Φούφα 1-1
Ρεπό: Εορδαϊκός
Η Βαθμολογία
1.Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας 32
2.Α.Ε.Π. Καραγιαννίων 31
3.Α.Ε. Κοζάνης 22
4.Α.Ε. Ελίμειας 24
5.Μακεδονικός Φούφα 22
6.Α.Σ. Εορδαϊκός 2007 19
7.Α.Ε. Περδίκα 18
8.Ακαδημία Ποδοσφ. Σιάτιστας 16
9.Εθνικός Βατερού 15
10.Α.Σ. Βελβεντό 14
11.Ερμής Ασβεστόπετρας 14
12.Αλιάκμων Αιανής 13
13.Αναγέννηση Εράτυρας 12
14.ΠΑΟΚ Κοίλων 11
15.Τιτάν Σερβίων 10
16.Απόλλων 2010 Ακρινής 8
17.Κοζάνη 2004 5
Έχουν κάνει το ρεπό τους ο Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας, ΤιτάνΣερβίων,
Κοζάνη 2004 Α.Ε. Κοζάνης, Ερμής Ασβεστόπετρας, Βελβεντό, ΠΑΟΚ Κοίλων,
Αναγέννηση Εράτυρας, Ελίμεια, Ακρινή, Μακεδονικός Φούφα,
Α.Ε.Π. Καραγιαννίων και Εορδαϊκός.
ΝΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΡΔΑΣΣΑ
Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που έγινε στην Άρδασσα, ο τοπικός Μέγας Αλέξανδρος αν και βρέθηκε να χάνει 0-1 και 1-2, κέρδισε στο μεγάλο ντέρμπι, την μέχρι το Σάββατο πρωτοπόρο Α.Ε.Π. Καραγιαννίων με 3-2 και ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή.
Μπροστά σε 600 περίπου φιλάθλους (ανάμεσα τους και αρκετοί από τους φιλοξενούμενους) έγινε ένα καταπληκτικό παιχνίδι (ειδικά στην επανάληψη) που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Το θετικό είναι ότι έγινε και σε πολύ καλό κλίμα και οι όποιες μεμονωμένες αντεγκλήσεις στο τέλος ήταν πάνω στην ένταση της στιγμής.
Οι γηπεδούχοι για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι δείχνουν τεράστια ψυχικά αποθέματα για να γυρίσουν παιχνίδι και στο τέλος δικαιωματικά πανηγύρισαν αυτή τη νίκη πρωτιάς.
Από την άλλη τα Καραγιάννια έδειξαν μια πολύ καλή ομάδα κοντρολαρισμένη που ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο και αν έπαιζε χωρίς το Καραγιώργο μπόρεσε να σταθεί πολύ καλά, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό από το παιχνίδι γνωρίζοντας έτσι την πρώτη της ήττα.
Σε ένα τέτοιο δύσκολο παιχνίδι η διαιτησία του κ. Ζούγρα μπορεί να θεωρηθεί καλή σε γενικές γραμμές. Υπήρχαν βέβαια παράπονα για κάποιες φάσεις και από τις 2 ομάδες αλλά η γενική εικόνα ήταν καλή. Έδειξε κίτρινες στους Πισκιλίδη, Κωνσταντινίδη, Μπερμπερίδη, Ζερβανταρίδη, Καλλιανίδη, Φωτιάδη.
Παράπονα από τον πρώτο βοηθό Γεωργιάδη έχουν οι γηπεδούχοι για το 2ο γκολ των Καραγιαννίων ενώ 2ος βοηθός ήταν ο κ. Τσιαμπάζης.
Φάσεις- γκολ
Πολύ μέτριο ως κακό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο σημείο, αλλά στο 20 άλλαξε η ροή. Σε αυτό το λεπτό η Άρδασσα ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ζερβανταρίδη ο διαιτητής έδειξε παίζετε οι γηπεδούχοι έμειναν στις διαμαρτυρίες και ο Θεοδωρίδης με μια υπέροχη κεφαλιά μετά από σέντρα του Τοπαλίδη άνοιξε το σκορ.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είδαν πρώτα στο 22ο τον Κωνσταντινίδη να αισθάνεται ζαλάδα και να γίνεται αλλαγή και στο 28ο το Σερσέμη να σουτάρει ελάχιστα άουτ.
Στο 35ο σουτ του Μαυροματίδη στην αντεπίθεση απέκρουσε ο Ζηνόβιος και στη συνέχεια ο Θεοδουλίδης δεν μπόρεσε να γυρίσει σωστά σε κάποιο συμπαίκτη του.
Στο 43ο ο Τοπαλίδης μπήκε μόνος από αριστερά αλλά αντί να σουτάρει προτίμησε να γυρίσει πίσω στο Μετικάνο που σούταρε ψηλά άουτ.
Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος στο 45ο όταν ο Κουτσομήτρος σέντραρε αλλά Θεοδουλίδης και Δημητριάδης δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι από κοντά.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να γυρίσουν το παιχνίδι και στο 53ο ο Κουτσομήτρος σέντραρε και ο Μαυροματίδης με αριστερό σουτ πάνω στην κίνηση ισοφάρισε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Οι πανηγυρισμοί όμως των γηπεδούχων κράτησαν μόνο 7 λεπτά αφού στο 60 ο Φωτιάδης έκανε ένα τυφλό γέμισμα ο Θεοδωρίδης ξεχασμένος στα πλάγια από την άμυνα των γηπεδούχων (υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους ότι ήταν εκτεθειμένος) μπήκε προς τα μέσα γύρισε στον Δαϊνά και αυτός με δυνατό σουτ και παρά την προσπάθεια του Μπερμπερίδη έκανε το 1-2.
Ακόμα πιο σύντομα ήταν όμως τα πανηγύρια των φιλοξενούμενων για αυτό το γκολ αφού στο 64ο ο Σερσέμης εκτέλεσε φάουλ και οΖερβαβταρίδης απέκρουσε με το χέρι. Το πέναλτι που δόθηκε εκτέλεσε εύστοχα ο Μαυροματίδης για το 2-2.
Αυτό το γκολ έδωσε ώθησε στην Άρδασσα που στο 73ο έκανε την ολική ανατροπή με μια βολίδα του Θεοδουλίδη στο παραθυράκι του Ζηνόβιου.
Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και η Άρδασσα προσπάθησε να πετύχει και άλλο γκολ αλλά τα σουτ του Μαυροαματίδη στο 90ο μπλόκαρε ο Ζηνόβιος και στο 91ο του Δημητριάδη πέρασε ελάχιστα άουτ.
Άρδασσα: Μπερμπερίδης, Κουτσομήτρος, Βασιλειάδης (85ο Πισκιλίδης), Σερέτης, Σιδηρόπουλος, Κωνσταντινίδης (23ο Δημητριάδης Γ.), Θεοδουλίδης, Σερσέμης (92ο Μπακίδης), Δημητριάδης Χ., Αμαραντίδης, Μαυροματίδης.
Καραγιάννια: Ζηνόβιος, Μπόντσας, Σαββίδης, Ζερβανταρίδης (81ο Τιούλης), Καλλιανίδης, Φωτιάδης, Δαϊνάς, Μετικάνος, Τοπαλίδης, Πουταχίδης (65ο Κιουλτζής), Θεοδωρίδης (72ο Λιτοβόλης)
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ε.Π.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ (10η Αγωνιστική)
Α΄ Όμιλος
ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΝΙΔΙΑ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Με νίκες συνέχισαν στο πρωτάθλημα οι 4 πρώτοι της βαθμολογίας και έτσι η κατάσταση στην κορυφή δεν άλλαξα. Η Ακαδημία κέρδισε 3-0 στα Κρανίδια, η Ελάτη 3-1στο Μικρόκαστρο, η Γαλατινή συνέτριψε τις Αυλές με 5-0 και τέλος το Πλατανόρευμα κέρδισε 5-3 το Μακεδονικό Σιάτιστας. Στα αξιοσημείωτα η πρώτη νίκη του Τρανοβάλτου.
Τα αποτελέσματα:
Ερμής Πλατανορέματος – Μακεδονικός Σιάτιστας 5-3
Δόξα Μικροκάστρου – Έλατος Ελάτης 1-3
Αναγέννηση Λιβαδερού – Δόξα Μεσιανής 3-0
ΕΑΣ Ανθότοπου – Δόξα Ροδιανής 2-1
ΑΕ Κρανιδίων – Ακαδημία Βοΐου 0-3
ΑΟ Τρανοβάλτου – Πρόοδος Μεταξά 1-0
ΑΜΣ Γαλατινής – Απόλλων Αυλών 5-0
Η βαθμολογία
1.Ακαδημία Ποδοσφ. Βοΐου Η Ένωση 28
2.Έλατος Ελάτης 23
3.Α.Μ.Σ. Γαλατινής 22
4.Ερμής Πλατανορεύματος 20
5.Ε.Α.Σ. Ανθότοπου 18
6.Δόξα Ροδιανής 16
7.Μακεδονικός Σιάτιστας 15
8.Απόλλων Αυλών 14
9.Α.Ε. Κρανιδίων 11
10.Δόξα Μεσιανής 10
11.Πρόοδος Μεταξά 7
12.Δόξα Μικροκάστρου 7
13.Αναγέννηση Λιβαδερού 7
14.Α.Ο. Τρανοβάλτου 3
Β΄ Όμιλος
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Κερδίζοντας τους Δαναούς Κοζάνης με 4-2 η Αναγέννηση απομακρύνθηκε με 8 πόντους από το Πρωτοχώρι που έχασε 5-2 στη Κρυόβρυση η οποία και αυτή έφτασε τους 20 πόντους.
Τα αποτελέσματα:
Βέρμιο Καρυοχωρίου – Ακρίτες Κοζάνης 1-3
Αναγέννηση Πτολ/δας – Δαναοί Κοζάνης 4-2
Ελπίδες ΑΕ Κοζάνης – Άρης Μαυροπηγής 1-2
Ηρακλής Κρυόβρυσης – Κένταυρος Πρωτοχωρίου 5-2
Ατρόμητος Πτολ/δας – ΑΣ Καρυδίτσας 4-2
Αστραπή Κλείτου – ΑΣ Ποντοκώμης 4-2
Πολυνίκης Πτολ/δας – Μ. Αλ. Χαραυγής 3-3
Η βαθμολογία
1.Αναγέννηση Πτολεμαΐδας 28
2.Κένταυρος Πρωτοχωρίου 20
3.Ηρακλής Κρυόβρυσης 20
4.Πολυνίκης 19
5.Άρης Μαυροπηγής 17
6.Ατρόμητος Πτολεμαΐδας 17
7.Ακρίτες Κοζάνης 15
8.Φ.Σ. Αστραπή Κλείτου 14
9.Βέρμιο Καρυοχωρίου 10
10.Μέγας Αλέξ. Χαραυγής 10
11.Α.Σ. Ποντοκώμης 9
12.Δαναοί 2004 Κοζάνης 8
13.Α.Σ. Καρυδίτσας 4
14.Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης 1
Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (8η Αγωνιστική)
8 ΣΤΑ 8 Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ψάξτε για το δεύτερο λέει η Αγία Παρασκευή η οποία έκανε το 8 στα 8 στο πρωτάθλημα κερδίζοντας χωρίς αγώνα το Ανατολικό το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα εγκαταλείψει το πρωτάθλημα. Στην 2η θέση παρέμεινε μόνη η Λευκοπηγή κερδίζοντας το Καλονέρι αφού το Μικρόβαλτο έχασε στο Δρέπανο.
Τα αποτελέσματα:
Α.Ε. Άνω Κώμης-Δράση Τσοτυλίου 0-5
Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής-Άρης Καλονερίου 3-1
Μ.Α.Π.Σ. Αγίας Παρασκευής-Αναγέννηση Ανατολικού 3-0 α.α.
Κεραυνός Πετρανών-Δόξα Λευκόβρυσης 3-0
Ηρακλής Δρεπάνου-Αίας Μικροβάλτου 1-0
Η βαθμολογία
1.Μ.Α.Π.Σ. Αγίας Παρασκευής 24
2.Μέγας Αλέξ. Λευκοπηγής 17
3.Αίας Μικροβάλτου 14
4.Δράση Τσοτυλίου 12
5.Κεραυνός Πετρανών 12
6.Δόξα Λευκόβρυσης 10
7.Ηρακλής Δρεπάνου 9
8.Αναγέννηση Ανατολικού 7
9.Α.Ε. Άνω Κώμης 4
10.Άρης Καλονερίου 3
– Η Αναγέννηση Ανατολικού έχει ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς.




























