Την πρόταση του που προβλέπει την ενεργοποίηση του διπόλου Κοζάνης- Πτολεμαίδας μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αποβούν προς όφελος όλων και θα λειτουργήσουν υπέρ του Νομού Κοζάνης συνολικά, παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στην Πτολεμαίδα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.
Μια πρόταση που εστίασε στη λογική «προχωράμε μαζί, κτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον», η οποία αφ΄ ενός συγκίνησε και αφ΄ ετέρου απέδειξε πως η λογική «οι δύο πόλεις μαζί αποτελούν μεγάλη δύναμη» δίνει τη μοναδική διέξοδο για τον κοινό μας τόπο, το Ν. Κοζάνης.
Όπως ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος «Πριν δύο χρόνια με πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης όλοι οι ενεργειακοί και παραλίμνιοι Δήμοι του Νομού Κοζάνης καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση στην προκήρυξη του Υπουργείου Οικονομίας.
Η πρόταση μας προβλέπει το λεκανοπέδιο με ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο να μετεξελιχθεί σε ενεργειακό και οικολογικό πάρκο και σε ζώνη ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρήσεων. Η πρόταση μας βαθμολογήθηκε πρώτη πανελλαδικά και διεκδικεί χρηματοδότηση 30 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ. Στο σχήμα συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, το ΙΤΕΣΚ, τα Επιμελητήρια, η Οικολογική Κίνηση, η ΔΕΗ και όλοι οι παραλίμνιοι και ενεργειακοί Δήμοι. Η πρόταση, σε ό,τι αφορά το λεκανοπέδιο, βάζει για πρώτη φορά σε κίνηση το δίπολο Κοζάνης- Πτολεμαίδας. Εκεί βρίσκεται το κοινό μας μέλλον.
Στοχεύοντας σωστά σε βιώσιμα τμήματα Πανεπιστημίου και ΤΕΙ και επιστημονικά ινστιτούτα και στις δύο πόλεις αναπτύσσουμε τη ζώνη της γνώσης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας χωρίς ανταγωνισμούς, αλλά με κοινή προσπάθεια. Μαζί οι δύο πόλεις είναι μια μεγάλη δύναμη. Τα μεγέθη πάντα προσδιορίζουν και τις δυνατότητες. Με αυτή την πίστη ξεκίνησα το εγχείρημα της ΔΙΑΔΥΜΑ και σήμερα η Δυτική Μακεδονία είναι 30 χρόνια μπροστά στη διαχείριση απορριμμάτων. Το ίδιο πρέπει να πράξουμε και με τα δύο νοσοκομεία. Να παλέψουμε για τη ριζική τους αναβάθμιση ώστε να λειτουργήσουν ως δίπολο περιφερειακό νοσοκομείο. Έτσι πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε για να κτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον και να δώσουμε απαντήσεις και διεξόδους στη νέα γενιά που σήμερα ασφυκτιά».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής απευθύνθηκε στους παλιούς συναδέλφους του στη ΔΕΗ, με τους οποίους εργάστηκε για πολλά χρόνια: «Έκανα μια μεγάλη διαδρομή στο χώρο της αυτοδιοίκησης και χαίρομαι που η ζωή με ξαναφέρνει πάλι εδώ. Για να τους πω στους παλιούς φίλους πως όσα συζητήσαμε, όσα μοιραστήκαμε τότε, δεν έφυγαν ποτέ απ΄ το μυαλό μου. Σήμερα που τους ξαναβρίσκω εδώ, μαζί με όλους εσάς, έχω να τους πω μόνο ένα πράγμα. Το αύριο δεν θα θυμίζει σε τίποτα το χθες. Τα όνειρα σας, είναι και δικά μου όνειρα. Ακουμπώ πάνω σας και αντλώ δύναμη. Είμαι εδώ και θα είμαι και αύριο, για να προσθέσω. Είμαι εδώ και μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Μαζί θα κατακτήσουμε το μέλλον. Για την Εορδαία, για την Πτολεμαίδα, για τον κοινό μας τόπο, για το Νομό Κοζάνης».
Τέλος εξέφρασε μια καθαρή θέση και απηύθυνε ένα καθαρό μήνυμα προς τους νέους.
Η καθαρή θέση του κ. Κουκουλόπουλου ήταν ότι «Δούλεψα και έκανα πολλά έργα ως Δήμαρχος. Η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη που άφησα όμως πίσω μου είναι μια ανοιχτή πόλη. Ανοικτή στο καινούργιο και το διαφορετικό, χωρίς φοβικά σύνδρομα αλλά με αισιοδοξία παρά τα πολλά μας προβλήματα. Η Κοζάνη δεν είναι μόνον οι αποκριές, είναι και ο Ευξείνιος κύκλος, είναι οι χιλιάδες ενεργοί πολίτες. Στη νέα μου πορεία με συντροφεύει το δώρο που μου έκαναν οι συμπολίτες μου από την Αλβανία και νιώθω πολύ περήφανος γι΄ αυτό. Έτσι θα δουλέψω και για το Νομό μας αύριο. Να είμαστε ανοικτοί και να συμπαρασύρουμε όλη τη Δυτική Μακεδονία σ΄ ένα καλύτερο μέλλον.
Το καθαρό του μήνυμα προς τη νέα γενιά ήταν πως «Ζούμε σε μια εποχή που δεν έχει σύνορα. Εύχομαι σε όλους όπου και να ακουμπήσουν τα όνειρα σας να βρουν δικαίωση. Μη βγάζετε όμως ποτέ απ΄ την καρδιά σας την πατρίδα και τον τόπο σας. Να αγαπάμε τον τόπο μας για να τον κάνουμε καλύτερο».