Στα πλαίσια της 4ης έκθεσης ΕΟΡΔΑΙΑΣ 2012 του WINE CLUB της ‘’ΚΑΒΑΣ ΚΑΛΟΜΕΝΙΔΗ’’ έκανε την έκπληξη, με την διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα: «ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΟΥ», που ανέπτυξε ο οινολόγος – οινοποιός Άγγελος Ιατρίδης.
«Το κρασί μας φέρνει πιο κοντά και μας χαλαρώνει δημιουργώντας ευχάριστες στιγμές και είναι ένα από τα καλύτερα επικοινωνιακά μέσα» επεσήμανε ο ομιλητής, ο οποίος παρουσίασε διάφορους τύπους κρασιών και πως μπορούν να συνδυαστούν με ορισμένες κατηγορίες εδεσμάτων, ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα φαγητά που δεν συνδυάζονται με κάποια κρασιά.
Ο κ. Ιατρίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του από την συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου, τονίζοντας ότι το κρασί είναι ένα μεσογειακό διατροφικό προϊόν και είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεται στο τραπέζι του Έλληνα.
Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ‘‘CAVAKAΛΟ’’ Ανέστη Καλομενίδη, ήταν να ενημερωθεί ο κόσμος για τις διατροφικές συνήθειες, αναπτύσσοντας τη σωστή σχέση με το κρασί.
Δεδομένης της ευκαιρίας ο κ. Καλομενίδης συστήνοντας στον κόσμο να προτιμά εμφιαλωμένο κρασί, αναφέρθηκε στις δράσεις που αναπτύσσει το Wine Club «Εύξεινος λέσχη» και αφορούν οινικές αποδράσεις σε οινοποιεία, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινοποσίας.
Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιώργος Καραϊτσης συγχαίροντας τους διοργανωτές για την διατήρηση και προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, ενώ εκπροσωπώντας την Δήμαρχο Εορδαίας ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Ασπράγκαθος ευχαρίστησε την «ΚΑΒΑ ΚΑΛΟΜΕΝΙΔΗ» που από το 1993 επενδύει στην πόλη της Πτολεμαϊδας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ενώ αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή των κρασιών της ευρύτερης περιοχής και προσελκύει το ενδιαφέρον νέων επενδυτών.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση αλλά και γευστική δοκιμή κρασιών.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ