Υλικά για 6 άτομα
- 6-8 μεγάλες πατάτες βρασμένες
- 150 γρ. Flora soft με βούτυρο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 5-6 φέτες μπέικον (κομμένες και ελαφρά σοταρισμένες)
- 5-6 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια
- 1 κουτί μικρά λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 κρόκοι αυγών ελαφρά χτυπημένοι
- 4 ασπράδια
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 500 γρ. τριμμένο κασέρι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο Flora. Πολτοποιούμε τις πατάτες στον μύλο των λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο και ανακατεύουμε τον πουρέ με το Flora και την κρέμα. Προσθέτουμε το μπέικον, το ζαμπόν, τους κρόκους, τα μανιτάρια, το μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε με λίγο Flora ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μίγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιxτή μαρέγκα και την αναμειγνύουμε απαλά με το υπόλοιπο τυρί.
Απλώνουμε πάνω από το μίγμα του πουρέ τη μαρέγκα με το τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του σουφλέ.
Πηγή: flora.com.gr