Θρησκευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα και εφέτος την δεύτερη ημέρα του Πάσχα στο πανηγυρίζον παρεκκλήσι Αγίων ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΙΡΗΝΗΣ του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας.
Ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου, βοηθούμενου από τους Ιερείς Πατήρ Αθανάσιο Καμπούρη και Πατήρ Αθανάσιο Βλαχοδήμο, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός παρουσία της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, εκπροσώπων των εργαζομένων του Νοσοκομείου και πλήθους πιστών, που κατέκλυσαν τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναΐσκου.
Το γραφικό εκκλησάκι αποτελεί ‘’πόλο έλξης’’ για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καθώς είναι το μοναδικό που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των τριών Αγίων, οι οποίοι μαρτύρησαν στη Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου το 1463 στη Λέσβο και αποκαλύφθηκαν θαυματουργικά από το 1959 «κατ’ όναρ» σε διάφορα πρόσωπα.
Για το πιο χαρμόσυνο μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας, την Ανάσταση του Ιησού Χριστού μίλησε στους πιστούς ο πατήρ Αυγουστίνος, αναφερόμενος στο βαθύτερο νόημά της και στην εις Άδου Κάθοδον του Κυρίου, που γιορτάζει τη νίκη του θανάτου.
Από την πλευρά του ο πατήρ Αθανάσιος έστειλε τις αναστάσιμες ευχές προς όλους και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, ιδιαίτερα το ζεύγος Δίκα, που φρόντισαν για τα της εορτής και της άψογης διοργάνωσης των θρησκευτικών εκδηλώσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Ιερά Πανήγυρη της Εκκλησίας.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ























![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi-350x250.jpg)




