Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, θα πραγματοποιήσουν από 15 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας.
Στις 24/6/09 και 25/06/09 μαζί με το γνωστό οδοιπορικό «Δρόμοι της Ελιάς», θα βρίσκονται στην Κοζάνη όπου θα γίνει γευσιγνωσία ελαιοκομικών προϊόντων και θα διατεθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό για τις ομορφιές της Μεσσηνίας, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25/06 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, δίπλα στο Δημαρχείο.
Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η αποτελεσματική τουριστική προβολή και η προώθηση των τοπικών προϊόντων, ώστε η Μεσσηνία να αποτελέσει τουριστικό προορισμό για τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.
Την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, στα ΜΜΕ θα εκπροσωπήσει ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος και θα παρευρίσκεται και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ν. Μεσσηνίας κ. Χρίστος Ριζάς.