Ένας μεζές κλασσικός πια πάντα ευπρόσδεκτος. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μανούρι με άλλο τυρί της επιλογής σας όπως χαλούμι, φέτα, ταλαγάνι, γραβιέρα, μαστέλο.
από την Τίνα Webb
20 λεπτά -ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
4 φύλλα κρούστας
250γρ. μανούρι
2-3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
4 κουτ. γλυκού σουσάμι
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
λίγο θυμάρι για γαρνίρισμα
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C και κόβετε το μανούρι σε τέσσερις φέτες μακρόστενες.
Διπλώνετε το κάθε φύλλο κρούστας στη μέση και το αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείτε σε κάθε φύλλο από μία φέτα μανούρι και τα διπλώνετε σε πακετάκια.
Αραδιάζετε τα πακετάκια σε ταψάκι, τα αλείφετε ξανά με βούτυρο, πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.
Σερβίρετε τα πακετάκια ζεστά σε τέσσερα πιάτα. Αναμιγνύετε το ξίδι με το μέλι να γίνουν σαν σιρόπι και περιχύνετε με αυτό τα πακετάκια.
Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με λίγο θυμάρι.