Υλικά
- 1 διπλό στήθος από φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε χοντρές λωρίδες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ.γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- αλάτι, ελάχιστο
- Για τη σος
- 1 σφηνάκι μέλι
- 2 κουτ.σούπας σόγια σος
- 1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
- 1 κοφτή κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, βάζετε το λάδι και προσθέτετε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι και το μίγμα μπαχαρικών. Το αφήνετε να ψηθεί καλά και να ροδίσει και από τις δυό πλευρές, χωρίς όμως να ξεραθεί και να χάσει τη γεύση του. Χρειάζεται περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
Βήμα 2
Σε ένα ποτήρι ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της σος, φροντίζοντας να λιώσει καλά το μέλι. Ρίχνετε τη σος στο τηγάνι και μαγειρεύετε γύρω στα 2 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει και να γίνει σαν ρευστή καραμέλα.
Βήμα 3
Σερβίρετε τα φιλετάκια συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι.
Tips: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λεμόνι με λάιμ και το μέλι με πετιμέζι.
To κοτόπουλο ταιριάζει τέλεια με ένα λευκό ρύζι μπασμάτι. Αν δεν είμαστε έμπειροι και δεν ξέρουμε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κατεβάσουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά, με ένα μαχαίρι κάνουμε μια μικρή τομή στο πιο χοντρό κομμάτι όσο αυτό ψήνεται. Τη στιγμή που από ροζ αλλάζει χρώμα και γίνεται λευκό, το κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά. Είναι έτοιμο και ιδανικά ψημένο!