Την ήττα από τον Αμπελώνα γνώρισε ο Ηρακλής Κοζάνης στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ’ Εθνικής. Το τελικό 61-56 αδικεί τον Ηρακλή που για τρία δεκάλεπτα ήταν μπροστά στο σκορ κυνηγώντας την έκπληξη απέναντι στους πρωτοπόρους. Παρά την ήττα ο Ηρακλής διατηρεί το συν δύο από τη γραμμή του υποβιβασμού και ουσιαστικά στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν θέλει μία ακόμη νίκη για να σφραγίσει την παραμονή του στην κατηγορία. Κοντά στην παραμονή βρίσκεται και το Άργος Ορεστικό που έφυγε με ένα σημαντικό διπλό από τη Θεσσαλονίκη 68-66 τη Μακάμπη. Νίκη κατέγραψε και ο Πρωτέας Γρεβενών 82-66 την Αξιούπολη με την ομάδα των Γρεβενών πάντως να έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία. Στη βαθμολογία : Νίκη Βόλου 42, Αμπελώνας 42, Φοίνικας Λάρισας 39, Μεταμόρφωση Βόλου 39, Ηρακλής Κοζάνης 36, Άργος Ορεστικό 36, Κρύα Βρύση 36, Αιγινιακός 35, Αετός Κιλκίς 35, Μακαμπή 34, Αρ. Επανομής 30, Πρωτέας Γρεβενών 29, Πανεδεσσαϊκός 27, Αξιούπολη 23.
ΕΚΑΣΔΥΜ: Το 1-0 στη σειρά των τελικών του Περιφερειακού Πρωταθλήματος μπάσκετ για το εισιτήριο ανόδου έκαναν οι Διόσκουροι Κοζάνης. Με το 66-57 επί του Αριστοτέλη Φλώρινας στο κλειστό της Κοζάνης οι Διόσκουροι έκαναν το πρώτο βήμα σε μία σειρά που θα κριθεί στις τρεις νίκες. Οι Διόσκουροι ήταν καλύτεροι και στηριζόμενοι στην καλή τους άμυνα πήγαν τη διαφορά από νωρίς σε διψήφιο αριθμό πόντων κλείνοντας το ημίχρονο στο 36-24. Ο Αριστοτέλης έκανε αισθητή την παρουσία του στο ξεκίνημα του 3ο δεκάλεπτου όταν και μείωσε στους πέντε πόντους 42-37 χάρη κυρίως στις ενέργειες του Σπύρου Κέκελη ο οποίος πλέον έχει δικαίωμα να ενισχύει την ομάδα της Φλώρινας. Οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση με το τελικό 66-57 να τους δίνει και το σχετικό προβάδισμα έχοντας και το πλεονέκτημα της έδρας με βάση και την τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου.
Η σειρά των τελικών μεταφέρεται πλέον στο κλειστό της Φλώρινας όπου το βράδυ της Μ. Τετάρτης (21:00) θα διεξαχθεί το δεύτερο παιχνίδι χωρίς την παρουσία φιλάθλων.
Σάββας Σαχινίδης