Με κατάληψη εγκαινίασαν το περασμένο Σάββατο τα διόδια διοδίων στο Μαλακάσι Μετσόβου, μέλη του ΠΑΜΕ Γρεβενών, τα οποία σήκωσαν τις μπάρες, επιτρέποντας τους οδηγούς να περνούν ελεύθερα χωρίς να πληρώνουν, αξιώνοντας να καταργηθούν πλήρως όλα τα διόδια και να μπει τέλος στα χαράτσια.
Στο νέο σταθμό διοδίων που άρχισε να λειτουργεί την περασμένη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου. Σήκωσαν τις μπάρες από τις 2 έως τις 4 το απόγευμα, διέμειναν ενημερωτικό υλικό και τα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, τα οποία απέκλεισαν τα διόδια στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Στην ανακοίνωση που μοίρασαν στους διερχόμενους οδηγούς αναφέρεται ότι η κυβέρνηση προχωρά στην επιβολή νέων διοδίων, σε μια στιγμή που η λαϊκή οικογένεια δέχεται ολομέτωπη επίθεση (ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων, ακρίβεια κ.α.) και παρ’ ότι η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας, που στοίχισε 6,5 δις. ευρώ, πληρώθηκε αποκλειστικά από τον ελληνικό λαό». Και η ανακοίνωση συνέχιζε
Έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα! Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους. Υπολόγισε: από τη ληστρική τιμή των 1,60€, κατά μέσο όρο, που έχει το λίτρο η βενζίνη, το 1€ είναι κρατική φορολογία και από το υπόλοιπο το 90% το καρπώνονται τα μονοπώλια του πετρελαίου. Ακόμα τους υπέρογκους φόρους που πληρώνεις για αγορά αυτοκινήτου, για τέλη κυκλοφορίας, για ασφάλιστρα και τόσα άλλα.
Στη συνέχεια τους καλούσε, η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουν τα λαϊκά στρώματα πρέπει να μετατραπεί σε αντίσταση, απειθαρχία, σε οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης! Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ να δυναμώσουμε τη λαϊκή πάλη για να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια. Για να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και τα χαράτσια, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, στο πετρέλαιο. Για να αποτρέψουμε στην πράξη τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι. Για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών και μεσαίων αγροτών από τα χρέη στις τράπεζες.
Να μην πτωχεύσει ο λαός. Την κρίση και το χρέος να το πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται. Να φορολογηθεί τώρα με 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
Όχι στον εκβιασμό του λαού, τώρα ο λαός πρέπει να απαντήσει πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά!
Όχι άλλες θυσίες για την κερδοφορία της πλουτοκρατίας. Κάτω η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου.
Χ.Β.





















![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi-360x180.jpg)



![[ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ] Πωλείται στην Πτολεμαΐδα διαμέρισμα 120 τ.μ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)](https://e-ptolemeos.gr/wp-content/uploads/2026/01/spiti-pwlisi-350x250.jpg)




