Αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη, την Τετάρτη το απόγευμα η αποστολή του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, προκειμένου να συμμετάσχει, δια της χορωδίας του, στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κουδουνά στην Πρίγκηπο.
Στο πανέμορφο αυτό νησάκι του Βοσπόρου, που αποτελούσε το θέρετρο των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, επετράπη τα τελευταία χρόνια η περιφορά του επιταφίου και η χορωδία θα ψάλλει τα εγκώμια του επιταφίου θρήνου, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αναμνήσεων.
Σίγουρα το ταξίδι αυτό στην Πόλη, τιμά την χορωδία Μικρασιατών, η οποία επί 7 χρόνια αποδίδει τα εγκώμια της Μ. Παρασκευής στους Ιερούς Ναούς της πόλης μας, ενώ είναι η πρώτη φορά που βγαίνει εκτός συνόρων.
Η επόμενη παρουσία της χορωδίας θα γίνει στις 25 Απριλίου 2009, στο χορωδιακό Φεστιβάλ Λευκάδας και η 4η χορωδιακή συνάντηση, για εφέτος, θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου και ώρα 7μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πτολεμαΐδας.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ