Το συγγραφικό έργο του Γιώργου Πασχαλίδη παρουσιάζεται στην Πτολεμαΐδα, με αφορμή τη βράβευσή του με το διεθνές βραβείο λογοτεχνίας 2010 Giuseppe Sciacca, σε εκδήλωση που διοργανώνει η “Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λέοντες” σε συνεργασία με το δήμο Εορδαίας, το Σάββατο 7 Μαΐου και ώρα 8μ.μ., στο ξενοδοχείο “Παντελίδης”.
Για το Γιώργο Πασχαλίδη θα μιλήσουν διακεκριμένες προσωπικότητες από την επιστημονική κοινότητα, γιατροί, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες.
Ο κ. Γιώργος Πασχαλίδης είναι ένας συνάνθρωπος μας απλός, χαμογελαστός ο οποίος ξεχειλίζει από αγάπη. Το χάρισμά του είναι η διορατικότητα, σκοπός της ζωής του η προσφορά προς τον συνάνθρωπο του και ο δρόμος του η αγάπη προς όλους, δίχως διακρίσεις και εξαιρέσεις.
Διόραση – όπως ο όρος δηλώνει – είναι η ικανότητα του να (δια) βλέπει μέσα και πίσω από την πυκνή ύλη και έτσι ο Γιώργος Πασχαλίδης μπορεί να έχει πρόσβαση στην περιοχή την οποία ο Σωκράτης ονόμαζε “Χώρο των Ιδεών” και σύγχρονοι ερευνητές ονομάζουν “Δεύτερη Φυσική Πραγματικότητα” και να πληροφορείται “ιδίοις όμμασι” την “όντως ούσα” πραγματικότητα που πεισματικά διαφεύγει από την επιστημονική παρατήρηση.
Έχοντας στόχο την διάδοση της Νέας Γνώσης που έχει αποκτήσει, τον Οκτώβριο του 2009 εξέδωσε το βιβλίο “Άνοιγμα Αγάπης Πορεία Ζωής”, το οποίο από τον 1ο μήνα κυκλοφορίας έγινε best seller, στη συνέχεια κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2010 το ηχητικό βιβλίο (Audio Book) – Συζήτηση με τον αγαπημένο φίλο του Στράτο Τζώρτζογλου – με τίτλο “Θρόισμα Αγάπης” και τον Απρίλιο του ίδιου έτους κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του “Όταν ο Άνθρωπος Συναντήσει τον Εαυτό του”, το οποίο επίσης από τον 1ο μήνα κυκλοφορίας έγινε best seller.
Στις 20 Απριλίου κυκλοφόρησε και το τρίτο βιβλίο του “Η Γέννηση του Νέου Ανθρώπου”.
Τα βιβλία του κ. Πασχαλίδη εκδίδονται από τον Εκδοτικό Οίκο Λιβάνη.
Ο Γιώργος Πασχαλίδης χρησιμοποιώντας εποικοδομητικά για τον άνθρωπο την διόρασή του διείδε ότι το ανθρώπινο είδος αποτελείται από μόνο τρία διακριτά γένη τα οποία διαφοροποιούνται σκελετικά και επομένως βιολογικά (Άνοιγμα Αγάπης Πορεία Ζωής, σελ. 59 Οι τρεις τύποι προσωπικότητας σύμφωνα με τον Γιώργο Πασχαλίδη).
Με αυτό τον τρόπο απαντάται οριστικά το ερώτημα της οντογένεσης του ανθρώπινου είδους.
Ποτέ πριν στην Ιστορία ή στην Παράδοση δεν έχει αναφερθεί αυτή η πληροφορία η οποία προόρισται να επηρεάσει με καταλυτικό – ριζοσπαστικό – αναγεννητικό τρόπο την Ιατρική Επιστήμη και τις Επιστήμες του Ανθρώπου.
Από όλη αυτή τη γνώση προκύπτει για πρώτη φορά στην ιστορία η με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια Συστηματική Ταξινόμηση του ανθρώπινου είδους σε τρεις (3) μόνον οικογένειες.
Θεμελιώδους σημασίας και η πληροφορία που μας παρέδωσε στο πρώτο του βιβλίο «Άνοιγμα Αγάπης, Πορεία Ζωής»για το «Κυρίαρχο Γονίδιο», το οποίο κληρονομείται μόνο από τον ένα από τους δύο γονείς και η αποκάλυψή του φωτίζει και εξηγεί με απλό και απόλυτα ρεαλιστικό τρόπο, τα όσα οι κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες πασχίζουν να εξηγήσουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια για τον άνθρωπο, τις συμπεριφορές του, τις κοινωνίες του και τελικά για το ίδιο το φαινόμενο της ζωής.
Σημαντική παράμετρος της ανθρώπινης υγείας αποτελεί και η «Συνολική Ορμονική Διαταραχή», όρος που εισήγαγε ο Γιώργος Πασχαλίδης και αναφέρεται στην ύπαρξη ή όχι ισορροπίας στον οργανισμό, αποτέλεσμα της αρμονικής συνεργασία μεταξύ του ορμονικού και του νευρικού συστήματος.
Περαιτέρω, η πληροφορία περί Κυρίαρχου Γονιδίου σε συνάρτηση με την Συνολική Ορμονική Διαταραχή (Άνοιγμα Αγάπης Πορεία Ζωής, σελ. 148), διευκρινίζει πλήρως την φυλογενετική ταξινόμηση του είδους μας και διαφωτίζει για πρώτη φορά με επιστημονικά τεκμηριωμένα κριτήρια την εξελικτική βιολογία του ανθρώπου.
Οι επίκτητες αυτές ιδιότητες του κ. Πασχαλίδη έχουν απόλυτη ακρίβεια, απόλυτη επαναληψιμότητα και διάρκεια στο χρόνο.
Επιστημονικά τεκμηριωμένη αποδεικτική εργασία είχε γίνει στο παρελθόν σε ερευνητικό κέντρο του εξωτερικού.
Μας προσφέρει , κατά κάποιο τρόπο το «κατασκευαστικό μας σχέδιο», τις «οδηγίες χρήσης» μας που όταν τις γνωρίζουμε, μπορούμε να αρχίσουμε από την αρχή τη ζωή. Η γνώση του κ. Πασχαλίδη είναι προσβάσιμη από όλους του επιστήμονες των ανθρωπιστικών σχολών ( ιατρούς, ψυχολόγους , παιδαγωγούς κ.λ.π.) προκειμένου να βοηθηθεί ο άνθρωπος να ζήσει και να χαρεί τη ζωή του χωρίς ασθένειες. Το δεύτερο και ακόμη μεγαλύτερο μέρος του έργου του, είναι να μας φέρει σε επαφή με τη βαθύτερη ουσία της ύπαρξής μας, τη θεϊκότητα μας, να αγαπήσουμε τον εαυτό μας.
Η προσφορά του Γιώργου Πασχαλίδη έχει τιμηθεί από μεγάλους συλλόγους και Δήμους της Ελλάδος τιμώντας τον με απονομή Βραβείων.
Στις 10 Δεκεμβρίου 2010 το υπό την αιγίδα του Βατικανό και της Ιταλικής Κυβέρνησης Ίδρυμα Giuseppe Sciacca απένειμε στο Γιώργο Πασχαλίδη το Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας 2010 για την προσφορά του στον άνθρωπο και την επιστήμη.