Τα δώδεκα χρόνια «αυγομαχιών» γιορτάζει εφέτος ο Φυσιολατρικός Όμιλος Κομνηνών «Φίλοι του Βουνού».
Πρόκειται για ένα σημαντικό έθιμο, που αναβιώνει με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα στην πλατεία του χωριού, όπου συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι αυγομάχοι από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.
Εκτός από τον διαγωνισμό με τα ανάλογα έπαθλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποντιακή μουσική και τραγούδια από τοπικούς καλλιτέχνες, ενώ τα δημοφιλή «Μωμοέρια» και τα χορευτικά τμήματα του Ποντιακού – Πολιτιστικού Συλλόγου Κομνηνών, θα προσφέρουν τη δική τους ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Εορδαίας.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου Νίκος Τεληγιαννίδης και τα μέλη του, προσκαλούν όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μία ξεχωριστή εκδήλωση τη Δευτέρα 6 Μαΐου και ώρα 5 μ.μ. στην πλατεία του χωριού για να χορέψουν, να διασκεδάσουν και να νιώσουν τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ




























