Ανατρεπτικές είναι οι εξελίξεις στο δήμο Βοΐου, οι οποίες δημιουργούν μία αρνητική εικόνα στο «πράσινο» στρατόπεδο, καθώς ο Μανόλης Γκάσης ανακοίνωσε αιφνιδίως την απόσυρσή του από την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, επικαλούμενος λόγους υγείας.
Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου το ΠΑΣΟΚ μένει «ξεκρέμαστο», ενώ μένουν μόλις 23 ημέρες για την κατάθεση των συνδυασμών. Ο δήμαρχος Τσοτυλίου που είχε την «διακριτική» στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε την απόφασή του για παραίτηση από την προεκλογική κούρσα ο ίδιος σε σύσκεψη συνεργατών του προχτές το μεσημέρι στο Τσοτύλι. Η αποχώρηση 23 ημέρες πριν από την κατάθεση των συνδυασμών, αποτελεί μέγιστο πλήγμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, το οποίο αναζητεί νέο υποψήφιο δήμαρχο Βοΐου. Ήδη αρκετά τηλεφωνήματα από το στρατηγείο του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε ο Νίκος Κατσαούνης, ο οποίος είναι βεβαίως γνωστό το ενδιαφέρον του για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, ωστόσο είναι άλλο τόσο βέβαιο ότι «θα μετρήσει τις κινήσεις του», όχι μόνο επειδή τα χρονικά περιθώρια στένεψαν, αλλά και λόγω της αρνητικής εικόνας που δημιουργήθηκε.
Πάντως, μετά την ανακοίνωση του Μ. Γκάση στους συνεργάτες του προχτές το μεσημέρι στο Τσοτύλι, ακολούθησε το ίδιο βράδυ συνάντηση Γκάση – Κατσαούνη. Ο πρώτος εξήγησε στον δεύτερο ότι επιδεινώθηκαν τα προβλήματα υγείας, γεγονός που δεν τον επιτρέπει να συνεχίσει τον προεκλογικό αγώνα, από τη θέση του επικεφαλής του συνδυασμού. Βεβαίως, ορισμένοι θεωρούν ότι οι δυσκολίες του προεκλογικού αγώνα και η μη ανταπόκριση ορισμένων συνεργατών του δημάρχου Τσοτυλίου, ήταν οι παράγοντες που επιδείνωσαν και το πρόβλημα υγείας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Ν. Κατσαούνης, πρώην δήμαρχος Ασκίου, δηλώνει παρόν στις εξελίξεις, αλλά συγχρόνως αντιλαμβάνεται ότι «θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και να κάνει μετρημένες κινήσεις». Μετά τη συνάντησή του με τον αποχωρήσαντα Μ. Γκάση, ο Ν. Κατσαούνης, είχε πάντως μία πρώτη συνάντηση στην Εράτυρα το ίδιο βράδυ με ανθρώπους που τον παροτρύνουν να ηγηθεί του συνδυασμού, ενώ χτες πραγματοποίησε παρόμοιες συναντήσεις στη Σιάτιστα, αλλά και τηλεφωνικές επαφές με στελέχη σε Τσοτύλι, Νεάπολη κ.λ.π.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην δήμαρχος Ασκίου θα δώσει την τελική του απάντηση στο ΠΑΣΟΚ μέχρι μεθαύριο Κυριακή. Όμως η απάντηση θα εξαρτηθεί σε μέγιστο βαθμό από τις δεσμεύσεις που θα πάρει. Δηλαδή θα ζητήσει ολόπλευρη στήριξη από όλα τα στελέχη, αλλά και συγκεκριμένες δεσμεύσεις σχετικά με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, για το οποίο όπως σημειώσαμε παραπάνω, «τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά».
Πάντως από το περιβάλλον του Ν. Κατσαούνη, μέσα στο δυσμενές τοπίο που δημιουργεί η αποχώρηση Γκάση, βλέπουν και ένα «αισιόδοξο σημάδι». Αυτό, όπως εξηγούν είναι η αποχώρηση του «γαλάζιου» δημάρχου Ασκίου Βασίλη Πάτρα από την «δημαρχιακή κούρσα», γεγονός που φέρνει σε πλεονεκτική θέση τον Ν. Κατσαούνη, γιατί θα είναι «ο κυρίαρχος του παιχνιδιού» στο Άσκιο. Επιπλέον ο εν δυνάμει υποψήφιος δεν θα έχει τις αρνήσεις που είχε ο Μ. Γκάσης στη Νεάπολη, λόγω του καυτού θέματος με την έδρα του ενιαίου δήμου Βοΐου.
Σε κάθε περίπτωση μέχρι την Κυριακή θα γνωρίζουμε «τι μέλλει γενέσθαι» σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ στο δήμο Βοϊου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ