Με θεματολογία «τα χρώματα» πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Πειραματικής Σχολής Κλασικού Χορού της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας, στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας.
Οι υπέροχες χορογραφίες, οι εντυπωσιακές πολύχρωμες στολές και κυρίως η αισθητική και η ποιότητα της “παράστασης” καθήλωσαν το πολυπληθές ακροατήριο, που επιβράβευσε με παρατεταμένα χειροκροτήματα τα 150 παιδιά και την Δασκάλα τους Μάρθα Τασιούδη οι οποίοι παρουσιάσαν το καταπληκτικό έργο μιας ολόκληρης χρονιάς.
Μεταφέροντας τον χαιρετισμό και το διαρκές ενδιαφέρον της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, για την ανοδική πορεία της Σχολής, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Χρήστος Κεσκερίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της όλης προσπάθειας, τονίζοντας ότι με την μετακόμιση στη νέα στέγη δίνεται η δυνατότητα ν’ ανέβει ο πήχης ακόμα πιο ψηλά και να φιλοξενήσει ο χώρος και νέα τμήματα με παιδιά από την ευρύτερη περιοχή ακόμα και από όμορους Νομούς.
«Βρισκόμαστε στην 12η εκδήλωση, όσα και τα χρόνια λειτουργίας της Σχολής και μέσα από την ετήσια παράσταση μας έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε στους γονείς και στο κοινό την πορεία με υψηλές προδιαγραφές της Σχολής αναφορικά με την ποιότητα και την αισθητική της δουλειάς, που γίνεται από τους μαθητές και την Δασκάλα τους σε συνεργασία με τους γονείς» επεσήμανε ο Διευθυντής Δημήτρης Λιακάκος, υπενθυμίζοντας ότι στη Σχολή λειτουργούν 12 τμήματα, τα μαθήματα διαρκούν 8 μήνες, από τον Οκτώβριο έως το τέλος Μαΐου και μπορούν να φοιτούν κοριτσάκια από 4 ετών.
Την ικανοποίησή της για το σημαντικό έργο, που έχει παράξει η Σχολή τα 12 χρόνια λειτουργίας της, εξέφρασε και η υπεύθυνη της Γραμματείας Χαρούλα Τσεχελίδου.
Όσο για τις θετικές επιπτώσεις του μπαλέτου στα παιδιά είναι αυτονόητες, ενώ όπως δήλωσαν τα ίδια στον “Π” λατρεύουν αυτό που κάνουν και εργάστηκαν με μεράκι για την καλύτερη απόδοση των Χορογραφιών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία θεαματική εισαγωγική παράσταση γεμάτη χρώματα και αέρινες κινήσεις, ενώ ακολούθησαν τα διάφορα «πολύχρωμα» γκρουπ.
Να σημειωθεί ότι είναι από τις λίγες παραστάσεις, που φιλοξενεί επί ένα διήμερο το Πνευματικό Κέντρο, με τόσο πολύ κόσμο, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και της Κ.Ε.Δ.Ε αποδίδουν καθιερώνοντας τη Σχολή ως μία δομή «Κλασσικού Πολιτισμού» καθώς αποτελεί τη μοναδική δραστηριότητα στον τομέα αυτό, για όλη τη Δυτική Μακεδονία.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ