Σοβαρές ενστάσεις για το ύψος αναπροσαρμογής των τελών καθαριότητας και φωτισμού σε τοπικές κοινότητες του δήμου Εορδαίας (πρώην Καποδιστριακών δήμων) εκφράζει ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας Αβραάμ Σαουλίδης αλλά και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του δήμου (Δυτικής Εορδαίας), με αίτημα την ακύρωση της έγκρισης αυξήσεων στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και την επανάληψη της συγκεκριμένης ψηφοφορίας.
Συγκεκριμένα, ο γραμματέας του Δ.Σ. κ. Σαουλίδης και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, όπου μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η «επιλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» ζήτησαν να συζητηθεί εκ νέου, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα της αναπροσαρμογής των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού.
Μάλιστα σε έγγραφη ένσταση που κατέθεσε στο προεδρείο ο γραμματέας του Δ.Σ. κ. Σαουλίδης διαμαρτύρεται επειδή στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 23 Φεβρουαρίου, όπου αποφασίσθηκε η αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, δεν επιτράπηκε η τοποθέτηση και ψηφοφορία των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων «κατά παράβαση του Καλλικρατικού νόμου», όπως αναφέρει στην ένστασή του ο γραμματέας του Δ.Σ., επισημαίνοντας ότι «ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας μετέχει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, προσκεκλημένος υποχρεωτικά, όταν έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη θέματα που αναφέρονται στην τοπική κοινότητα».
Ο κ. Σαουλίδης τονίζει στην ένσταση που κατέθεσε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου ότι θεωρεί «τελείως παράτυπη την ερμηνεία του νόμου από την πρόεδρο αλλά και από τη δήμαρχο Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε απαρτία των παρευρισκομένων προέδρων», με αίτημα «την ακύρωση της έγκρισης αυξήσεων στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και την επανάληψη της συγκεκριμένης ψηφοφορίας».
Σημειωτέον ότι η ένσταση συζητήθηκε ακροθιγώς στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 28 Φεβρουαρίου, όπου επίσης ο κ. Σαουλίδης ζήτησε να ενημερωθεί για το πότε θα συζητηθεί η ένστασή του, ενώ το θέμα έθιξαν και δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης όπως οι δ.σ. Σταύρος Φραγκουλίδης και Στέλιος Τογρίδης, αλλά και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γεώργιος Κωτσίδης, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί δεν καλούνται οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων στις συνεδριάσεις που συζητούνται θέματα που αφορούν στις τοπικές κοινότητες, για να πάρει τη διαβεβαίωση της προέδρου του Δ.Σ. Ιωάννας Ανδρονικίδου ότι οι προσκλήσεις στέλνονται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι η δήμαρχος κ. Βρυζίδου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έρθει εκ νέου για συζήτηση το θέμα στο Δ.Σ. αλλά όχι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, καθώς προείχε άλλο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης (προγραμματισμός προσλήψεων για κάλυψη εποχικών αναγκών).
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ