Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Mαγειρίτσα με κοτόπουλο

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Mαγειρίτσα με κοτόπουλο

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Η μαγειρίτσα είναι παράδοση για το τραπέζι μετά την Ανάσταση. Αν και λάτρης της κλασσικής μαγειρίτσας, σας ετοίμασα μία παραλλαγή με κοτόπουλο, μία σούπα νόστιμη, πολύ πιο εύκολη από την κλασσική μαγειρίτσα, ιδανική για όσους δεν τρώνε εντόσθια.

Την συνταγή μας την έστειλε ο φίλος αναγνώστης (μεγάλη μας τιμή!!) επαγγελματίας μάγειρας κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

 

Τις συνταγές του μπορείτε να τις βρείτε : facebook :

  1.  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR &
  2. Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος

 

Υλικά :

  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου ή 1 μικρό κοτόπουλο
  • 2μαρούλια μεγάλα
  • 1κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1πράσο ψιλοκομμένο
  • 4με 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2κύβους λαχανικών
  • Ελαιόλαδο
  • 2αυγά
  • 1κούπα χυμό λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση :

Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μεγάλους κύβους (το φιλέτο) ή σε μικρά κομμάτια (το κοτόπουλο) και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο, αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να ασπρίσει το κρέας.

Προσθέτουμε 3-4 ποτήρια ζεστό νερό, τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι τους κύβους λαχανικών και μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για ½ ώρα. Στην συνέχεια πλένουμε πολύ καλά τα μαρούλια, τα χοντροκόβουμε, τα ρίχνουμε στο φαγητό και μαγειρεύουμε για ακόμη ½ ώρα. Σε αυτό το σημείο, περίπου 20 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι (προαιρετικά) και ανακατεύουμε την σούπα. Μόλις δούμε ότι έγινε η σούπα την αποσύρουμε από τη φωτιά και φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά ολόκληρα με το σύρμα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Με μια κουτάλα σούπας βγάζουμε ζωμό από  την κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά – σιγά ζωμό από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κόψει το αυγολέμονο. Μόλις είναι έτοιμο το αυγολέμονο το αδειάζουμεσιγά σιγά στην σούπα μας και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.

Σερβίρουμε ζεστή και την απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία και καλή Ανάσταση!

Η συνταγή της Μεγάλης Εβδομάδας θα δημοσιευθεί την Μεγάλη Πέμπτη 13-04-2017.

 Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team

Open

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟ

Close