Είναι αυτοί πού πάλεψαν και ακόμη παλεύουν προκειμένου να βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική δυσπραγία, την υπερχρέωση και την εξαθλίωση;
Είναι τα κόμματα και οι κομματάρχες που αψηφώντας το πολιτικό τους κόστος εδέχθησαν να συμβιβασθούν με τις ευρωπαϊκές πολιτικές και προγράμματα λιτότητος όπως και τους οικονομικούς περιορισμούς εις τα δημοσιονομικά μας έξοδα;
Ή μήπως είναι ο λαός, που περνά μία περίοδο οικονομικής στενότητος και πρωτοφανούς δοκιμασίας;
Κανείς, αγαπητοί μου αναγνώστες, ούτε σκεύθηκε, αλλά ούτε θα τολμούσε να προβεί σε χονδροειδέστατες πράξεις λεηλασίας και να δημιουργήσει μία άκρως δυσάρεστη διά όλους κατάσταση, αρπάζοντας ευκαιρίες εις βάρος όλων των άλλων που κατοικούν επάνω εις αυτό το μικρό και ταλαιπωρημένο κομμάτι γης που λέγεται Ελλάδα.
Αυτοί που ύπουλα επρόβαλλαν και άμεσα πρόλαβαν να εκμεταλλευθούν την δύσκολη διά την χώρα κατάσταση. Αυτοί που αποφάσισαν να πατήσουν επί πτωμάτων. Αυτοί που δεν εδίστασαν να οικειοποιηθούν τις θυσίες και τους μακρόχρονους αγώνες δραστήριων πολιτικών, καθώς και των οπαδών τους. Αυτοί που μπόρεσαν να εξαγοράσουν συνειδήσεις και να πείσουν λανθασμένα πολλούς αδαείς πολιτικά, και ανώριμους κοινωνικά πολίτες, ήσαν μόνον οι «Συριζαίοι».
Ναι, αυτοί είναι οι «κλέφτες». Το μαρτυρούν οι πράξεις τους να προσπαθήσουν με τελείως ανήθικα μέσα να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ.
Να αρπάξουν ορισμένα από τα στελέχη του, να χρησιμοποιούν την ονομασία του και να διαυρώνουν τους άλλοτε πιστούς και αφοσιωμένους οπαδούς του.
Αυτοί είναι οι κλέφτες αν λάβουμε υπ’ όψιν τι έκαναν οι πανούργοι Συριζαίοι στο Κ.Κ.Ε. και την … Δασκάλα τους κ. Αλέκα Παπαρήγα. Η οποία ξαφνιάστηκε όταν είδε πόση μεγάλη απώλεια έπαθε από τους επιτήδειους κλέφτες της αριστερής επινόησης κατά τις τελευταίες εκλογές. Το Κ.Κ.Ε. εδούλεψε αντικυβερνητικά και αντιπολιτευτικά προς κάθε κατεύθυνση.
Το Κ.Κ.Ε. εξόδευσε χρήμα και χρήμα διά να ανεβάσει τα ποσοστά του ως κόμμα, ενώ οι Συριζαίοι, με την υπόγεια και ανέντιμη δουλειά τους, επρόβαλλαν μετά τις εκλογές όχι μεν ως λωποδύτες, αλλά ως νοικοκυραίοι… και κάλπικα ενισχυμένοι δαιμόνιοι Τσιπρίτες.
Το θράσος, οι κλοπές και οι ανήθικες γενικά πολιτικές είναι που συνήθως μολύνουν τα σπλάχνα αυτής της ευάλωτης ελληνικής δημοκρατίας, η οποία έχει αποδείξει διά άλλη μία φορά ότι δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη σε αυτομάτως ανερχόμενα κόμματα και κυρίως σε νέους, ανώριμους και απαίδευτους αρχηγούς. Οι οποίοι μάλιστα κρίνονται δυσμενώς από τον λαό, πριν ακόμα κατορθώσουν να φθάσουν και να επιβιβασθούν στο υπεύθυνο καράβι της εξουσίας. Διότι, αυτοί που καταχρώνται καταστάσεις και εξαπατούν ακόμη και τους ομοϊδεάτες και συντρόφους τους πριν να έχουν ήδη φθάσει εις την εξουσία. Τί θα κάνουν όταν ευρεθούν σε θέση ισχύος; Όταν και εάν κληθούν κάποτε να κυβερνήσουν αυτόν τον λαό; Δεν θα τον βουλιάξουν; Δεν θα τον καταστρέψουν; Δεν θα τον ρίξουν μέσα στον όλεθρο; Δεν θα τον πνίξουν μέσα στην λάσπη;
Οι εκτός της Ελλάδος, επιτηρητές και προστάτες μας, πολύ ενωρίς διέκριναν τον κίνδυνο που διέτρεξε και διατρέχει η χώρα μας. Έτσι έσπευσαν να συνδράμουν εις την προσπάθεια θέσπισης μια Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας.
Γράφει: η Χρυσάνθη – Νικολαϊδου – Θραψανιωτάκη
Καθηγήτρια – Φιλόλογος





























