Έντεκα κλοπές διέπραξε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Κοζάνης, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, αλλά στη δωδέκατη κλοπή, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών αρχών.
Προχτές τα ξημερώματα, ο 31χρονος διέρρηξε την κεντρική είσοδο καταστήματος στην Κοζάνη. Έγινε όμως αντιληπτός από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας, οι οποίοι τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκαν διάφορα κοσμήματα και διαρρηκτικά εργαλεία. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, δύο DVD, ένα ραδιοκασετόφωνο αυτοκινήτου, δύο ηλεκτρικοί τροχοί, κοσμήματα απομίμησης και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς διέπραξε μόνος του στο παρελθόν, ακόμη έξι κλοπές, ενώ άλλες πέντε κλοπές διέπραξε μαζί με 31χρονο ημεδαπό, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στην αστυνομία.
Στα κλοπιμαία των δύο δραστών, ανήκουν όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, καθώς επίσης χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές συσκευές, χρυσαφικά κ.λ.π.
Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές αρχές διερευνούν τη συμμετοχή τους και σε άλλες κλοπές στο νομό. Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Ο συλληφθείς με την σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ αναζητείται ο δεύτερος δράστης.
Παράνομη υλοτόμηση
Στο μεταξύ, προχτές το πρωί στις Πρέσπες, άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, συνέλλαβαν πέντε αλλοδαπούς σε δασική περιοχή, να προβαίνουν σε παράνομη υλοτόμηση.
Οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, μπήκαν στη δασική περιοχή και έκοψαν τρεις τόνους ξύλα. Είχαν μαζί τους φορτηγό αυτοκίνητο, για τη μεταφορά της ξυλείας στην Αλβανία. Να σημειωθεί ότι ο ένας από τους τρεις, βαρύνονταν με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Από τις αστυνομικές αρχές κατασχέθηκαν δύο αλυσοπρίονα και το φορτηγό αυτοκίνητο. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Φλώρινας.
Τέλος, προχτές βράδυ, οι αστυνομικές αρχές Φλώρινας, συνέλαβαν έναν 29χρονο ημεδαπό, καθώς σε σωματική έρευνα βρήκαν επάνω του μικροποσότητα χασίς. Ο δράστης είχε παραλάβει την ναρκωτική ουσία από άλλον ημεδαπό, έναντι του ποσού των 10 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Φλώρινας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ