Τις εντυπώσεις κέρδισε για μια ακόμη χρονιά το τοπικό διαμέρισμα Ολυμπιάδας του Δήμου Πτολεμαΐδας με τις εκδηλώσεις «Κούλουμα 2009», που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στο Αεροναυταθλητικό Κέντρο η Αερολέσχη Εορδαίας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον καθιερωμένο αγιασμό των αιθέρων, ενώ οι διοργανωτές είχαν φροντίσει και προσέφεραν απλόχερα σαρακοστιανά εδέσματα, φασολάδα, λαγάνες, άφθονο κρασί, αλλά και θέαμα στους παρευρισκόμενους με πτήσεις αερομοντέλων.
Το παρόν του στις εκδηλώσεις έδωσε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο οποίος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους εθελοντές-κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος Ολυμπιάδας, οι οποίοι για δεκαετίες διαφύλαξαν και ανέδειξαν την περιοχή, προκειμένου σήμερα να υπάρχει ένας ιδανικός χώρος απόδρασης, όπου και πραγματοποιείται κάθε χρόνο ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας. Όπως τόνισε ο κ. Τσιούμαρης «ως δημοτική Αρχή φυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού τις φυσικές ομορφιές του δήμου μας. Στο χωροταξικό σχέδιο που καταθέσαμε μια από τις τέσσερις περιοχές για την διαφύλαξη και ανάδειξη ήταν το τοπικό διαμέρισμα Ολυμπιάδας και η ανύψωση της στάθμης της λίμνης. Μάλιστα, ο δήμος Πτολεμαϊδας έθεσε τις προτάσεις του στην περιφέρεια, οι οποίες έγιναν αποδεκτές από το γενικό γραμματέα της περιφέρειας Ανδρέα Λεούδη και έτσι έχει μπει σε πορεία υλοποίησης η στεγανοποίηση του πυθμένα της λίμνης, αλλά και ο σχεδιασμός υποδομών αναψυχής στο δρόμο προς το εκκλησάκι του Αγίου Μηνά».
Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του δήμου Πτολεμαΐδας και σε άλλα τοπικά διαμερίσματα όπως η Ασβεστόπετρα, η Πεντάβρυσος και το Δροσερό.
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Αερολέσχης Εορδαίας Πρόδρομος Ματκάρης, αφού ευχαρίστησε τους χιλιάδες επισκέπτες που εδώ και 15 χρόνια τέτοια μέρα κατακλύζουν το αεροναυταθλητικό κέντρο, τους εθελοντές και τις κυρίες τις Ολυμπιάδας για τα σαρακοστιανά που προσέφεραν αλλά και το Δήμο Πτολεμαΐδας για την αμέριστη στήριξη και συνεργασία, ευχήθηκε καλή Σαρακοστή.