Η ορκωμοσία της ΕΣΣΟ 2012 Γ΄ 84 πραγματοποιήθηκε χτες με κάθε επισημότητα, παρουσία των τοπικών αρχών, συγγενών και φίλων των στρατευμένων. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο πρώην βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ασπράγκαθος, ο περιφερειακός σύμβουλος Κυριάκος Μιχαηλίδης, ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης Γιώργος Καραΐτσης και ο υποδιευθυντής Ευθύμιος Αμαραντίδης και ο διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας της Πυροσβεστικής, αρχιπύραρχος Ιωάννης Καρελιάς.
Η εκδήλωση άρχισε με δοξολογία και στη συνέχεια οι νεοσύλλεκτοι των δύο λόχων του Κέντρου Εκπαίδευσης, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη βασική εκπαίδευση, ορκίστηκαν να φυλάττουν πίστη στην πατρίδα και στους νόμους του κράτους, υψώνοντας την δεξιά χείρα. Την ημερήσια διαταγή ανέγνωσε ο διοικητής του 523 Τάγματος Πεζικού Ευάγγελος Χούσος, ενώ χαιρετισμό προς τους στρατευμένους απηύθυνε ο διοικητής της 9ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας πεζικού, ταξίαρχος Απόστολος Τσιάγκος.
Οι οπλίτες που ορκίστηκαν χτες πήραν χτες το μεσημέρι πενθήμερη τιμητική εκλογική άδεια. Θα επιστρέψουν στο στρατόπεδο την Τετάρτη 20 Ιουνίου και την Πέμπτη 21 τρέχοντος θα πάρουν τις μεταθέσεις και θα αναχωρήσουν για τις μονάδες τους. Ο τόπος των μετάθεσης σχετίζεται με τις ειδικότητες των οπλιτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων προορίζονται για Έβρο και νησιά.
Η επόμενη σειρά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μαυροδενδρίου θα μπει στις 9 Ιουλίου και θα είναι πολυάριθμη με 280 νεοσύλλεκτους. Κάθε χρόνο μπαίνουν έξι σειρές, περίπου 1.000 οπλίτες.
Ένας εκ των νεοσυλλέκτων που ορκίστηκαν χτες, είναι ο εκδότης του «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ» Αντώνης Πουγαρίδης. Στην ορκωμοσία παρέστησαν και τον καμάρωσαν σύσσωμη η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι.
Χ.Β.



























